måndag 20 december 2010

Behöver Sverige två högerpartier?

Norra har rätt i att Lars Ohly är trött och politiskt förbrukad. Han hoppade med i katastrofala röd-gröna sommarbetet men norran har fel i sin politiska analys. Det var inte vänsterpolitiken som fällde de rödgröna utan högerpolitiken. I slutet av valrörelsen fick de rödgröna ett lyft när de försvarade den generella välfärdspolitiken - sjukförsäkringen. Det gick även bra för de rödgröna innan de presenterade sin gemensamma politik. Under våren lågt de skyhögt över alliansen i opinionsmätningarna. De kunde då rida på människors förhoppningar att de stod för något annat än fortsatt högerpolitik - tyvärr så grusades de förhoppningarna när de rödgröna valmanifesten presenterades. De tre partierna la fram ett valmanifest som bäst kan beskrivas som Reinfeldt ligth. Höjd pensionsålder, sänkta biodrag till kommuner och landsting, öppningar för fortsatt deltagande i ockupationen av Afghanistan osv. När väljarna upptäckte att det inte var någon större skillnad så valde de originalet. Det var bristen på radikal idéer som fällde de rödgröna utan frånvaron av en alternativ politik till regeringens.

Allt detta köpte Ohly och vänsterns partiledning. Ohlys angrepp på socialdemokratin är lika mycket ett angrepp på hans egen politiska linje. Vad vänsterpartiet behöver är en ny ledare ochh en vänstersväng i politiken. En politik som går ut på ett kraftfullt försvar av gemensam välfärd. Om vänsterpartiet följer norrans uppmaning till att göra en politisk högersväng så lär vänsterpartiet snart få titta upp på 4 procentgränsen istället för ner. Men norran har rätt i att Lars Ohly behöver bytas ut - men inte mot någon som står till höger om Ohly. Vänsterpolitik är lösningen.

Henrik
Norran
Henrik

1 kommentar:

  1. Analysen:Joumenvisst,för man ska se ett högerparti,det rätta partiet, antingen man vänder sig¨åt vänster eller till höger,så därför behövs två högerpartier,för att skymma vänstern!Men det finns ju en fram-och baksida också,så ni har ju vissa chanser ändå,trots deras tilltag.Reinfelt kan inte ockupera regeringsdasset hur länge som helst.När han släppt ut tillräckligt mycket skit över pensionärerna,får han kliva åt sidan!Juholt tar över bru(s)fåtöljen.

    SvaraRadera