söndag 18 november 2012

Öppet brev till Carl-Johan Bauler samt alla Vittsjöbor


 
Jag vill börja med att starkt ifrågasätta hur journalist Carl-Johan Bauler kan dra slutsatsen att "Vittsjöbor är tveksamma till asylboende"?? Har han frågat fler personer än de fyra han redovisar i sin artikel??  Jag vill gärna veta hur många fler han frågade, och vad de har svarat? Av de som kommer till tals i hans artikel, har en inget emot att få en flyktingförläggning till granne, en ser positivt på ett asylboende på Trobeck, och två uttalar sig tveksamt om den svenska flyktingpolitiken generellt - inte om asylboende i Vittsjö. URUSEL SKANDALÖS journalistik om du frågar mig. Jag är mycket förvånat över att Norra Skåne använder så stor del av dagens tidning till att "piska upp stämningar"
som inte finns, och skulle de finnas bör de inte få stöd i en seriös tidning!!
 
Vi har en stor vacker byggnad som står tom i Vittsjö. Det vore synnerligen lämplig att fylla den med människor som behöver lugn och ro - som har flydd från krig och elände, och som behöver skapa sig en ny tillvaro.
 
Vi var många Vittsjöbor som lyssnade på KG Hammar på biblioteket igår. Han pratade om Dag Hammarskjölds sista resa, men också om Dag Hammarskjöld som person, och Martin Bubers påverkan  på honom. Bubers teori  är att vi måste mötes som ett Jag och ett DU, inte ett Jag och ett Det.
Vi måste våga se människan. Det hoppas jag at vi i Vittsjö kommer att göra om det blir ett asylboende på Trobeck. Jag hoppas vi välkomnar flyktingarna hit, och gör vårt bästa för att hjälpa dem inn i samhället. Det pratas om den speciella Vittsjöandan när det gäller fotbollstjejerna - hoppas den samma andan finns för att välkomna nyanlända i vårt samhälle!!  Själv vill jag gärna vara med i en "Välkommen till Vittsjö"grupp som kan arbeta aktivt för en integration mellan de nyanlända och "oss andra"
 
Merete Karlsen - invandrare i Vittsjö
 nsk

2 kommentarer:

  1. Och vi ska hjälpa alla när ekonomin är så jävla dålig? Du kke skulle bo i Rosengård och börja hjälpa alla där istället, till en början så får vi se vad du säger sen. Bor förnuvarande i Gbg på Hisingen, trivs inte ett dugg. Är orolig för att låta min flickvän gå ut bland alla jävla äckel som bor här. Här blir man uttittad om man är svensk är det normalt? Jag tycker det är slöseri med pengar och försök eftersom det kommer inte bli bättre, snarare tvärtom. Och det är många som tycker lika dant som jag i Vittsjö så fråga du själv personer i Vittsjö istället för komma med en falsk källa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vad Vittsjöborna anser har givetvis en Göteborgare full koll på?

      Radera