tisdag 6 november 2012

40 000!!!!!!


 http://www.nsk.se/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=SF&Dato=20121106&Kategori=HASSLEHOLM&Lopenr=711069985&Ref=AR&Profile=1129&MaxW=468&border=0

 40 000 kronor för en Tandvårdsklinik


http://213.132.112.104/images_full/69/6932705197.jpg 

42 000 - Skoda oktavia ambiente 1.9 tdi -05 

 http://212.112.179.20/images_full/36/3600546511.jpg

För priset av 2 tandvårdskliniker får du en munkvagn HÄR

Alliansen fortsätter att vanstyra Region Skåne. De har tillsatt en regiondirektör vars främsta merit är att slakta välfärden. patienter och anställda kan se fram emot tuffa tider. Rekommenderar alla att bli sjuka snabbt - får Jonas Rastad genomföra sina nedskärningsprogram kan det bli svårt att få vård. I dagens norran så skrivs det om utförsäljningen av folktandvården i Bjärnum. En fullt utrustad tandvårdsklinik ges bort för 40 000 kronor! 40000 kronor räcker endast till en sämre begagnad Skoda. Men när privatiseringstalibanerna skall genomföra sin privatiseringspolitik så säljs allt för småpengar. Snart kommer väl moderaterna, folkpartiet, centerpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet försöka sälja de skånska sjukhusen för en spottstyver. anser man att en modern fullutrustad tandvårdsklinik är värd lika mycket som en begagnad Skoda kommer nog ett stort sjukhus säljas till samma pris som ett nytt radhus. Skamligt!
NSK

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Helt fantastiskt. Är det meningen att du ska försöka locka fler att köpa din munkvagn med denna smörja! Eller var du en av de som bjöd 10000 kr för Bjärnum? Det är ungefär vad denna klinik är värd i dagsläget!

  Fokusera på att sälja munkvagnen istället och låt vuxna pojkar sköta tänder.

  MVH En med vett i skallen!

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog att den kostade mer än 40 000 kronor att inreda. Surfar man runt hos försäljare av tandläkarutrustning så hittar man tex en stol från England för endast £6,950.00. (Ett pund = 10,75 SEK) (http://www.medontic.com/lev4_3_5_0_Economy_Dental_Chairs.asp) eller så kan man betala en svensk leverantör 68 000 kronor för en ny stol.( http://www.receptblocket.se/)När en tandläkarstol kostar 68 000 så är 40 000 för en hel klinik ett jätteklipp.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så här brukar det låta från oinvigda!
  Så här är det.

  Du kan inte köpa utrustning från utlandet pga bla certifiering, krav från myndigheter etc. Du måste hålla dig till de svenska leverantörerna!
  En unit inkl tandäkarstol kostar inte 68 000 kr utan närmare 250 000 kr exkl moms. Måste jag påpeka att tandvård lika annat sjukvård är momsbefriat och är en kostnad för tandläkarna?

  Regionen lämnar kvar det absolut nödvändigaste, äldigt mycket måste köpas in! Inte heller får man patientstocken.

  Den som tillträder mottagningen i Tyringe får räkna med kostnader på uppemot en halv miljon kronor innan verksamheten är på fötterna... mer om unitarna måste bytas ut (de är gamla!)

  Hela bloggen och även efterföljande kommentärer känns lite oseriösa och populistiska. Regionen är en lätt måltavla och jag tycker att man ska sätta sig in i situationen innan mån häver ur sig så starka åsikter.

  MVH Ytterligare en med vett i skallen

  SvaraRadera
 4. Förstår inte ditt svar - du övertygar mig bara ännu mer att 40 000 är jättebilligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henrik, Magnus Steen kommer sannolikt att behöva köpa ny utrustning inom kort. Utrustningen är väldigt gammal och det finns inte ett enda företag i Sverige som servar dessa stolar.

   Du får inte heller glömma att de som köper klinikerna frigör Region Skåne från hyreskontrakt. Tex i fallet med Tyringe frigörs Regionen ifrån ett hyreskontrakt värd 1.2 miljoner plus moms. Köparen sparar alltså Regionen och skattebetalarna 1.5 miljoner kr.
   I fallet med Bjärnum är det liknande situation, även om hyran är snäppet lägre.

   Samtliga kliniker såldes för ungefär vad köparna var beredda att betala för dem. Istället föreslår jag att du riktar ilska/missnöje mot själva försäljningen och inte fastnar så mycket på köpeskillingen!

   Mvh

   Radera
  2. <hyreskontraktet få vi ändå betala - vare sig det är privat eller offentligt. Kostnaderna står medborgarna för - antingen via skatten eller avgifterna. Det här handlar om att överföra gemensam egendom som vi skattebetalar har betalat. Givetvis är jag mest upprörd över själva privatiseringen. Är inte heller förvånad över att det finns ett visst upprustningsbehov. Försäljningsvärdet är givetvis detsamma som vad någon är beredd att betala. Men det är skillnad på försäljningsvärde/marknadsvärde och bruksvärde. Bruksvärdet på min gamla bil är ganska högt men försäljningsvärdet är lågt. Region Skåne och skattebetalarna gör helt klart en förlust.Hade den styrande majoriteten haft intresse av att ordna kvalitativ tandvård åt medborgarna hade behållit klinikerna och rustat upp anläggningarna. Det här kommer att fördyra tandvården för medborgarna.

   Radera
 5. Henrik: Det är gammal utrustning och hyreskontrakt. Ingen klinik har sålts till under materielvärdet. Det man betalar för är i praktiken att lokalerna är anpassade för ändamålet, men utan komplett utrustning.

  SvaraRadera