fredag 5 november 2010

Svek

"Badhusfrågan var inte så viktig för oss" enligt Peter Groth (mp). Det är möjligt att den inte var det för miljöpartiet men då hade det varit ärligare att säga det innan valet. Att gå till val på en upprustning av Qpoolen och sen tvärvända dagen efter valet är ett politiskt svek.

Hässleholmarna anser inte att badhusfrågan är oviktig. 170 miljoner till ett nybygge eller 30 miljoner på en upprustning är ingen struntfråga utan kanske den största investeringsfrågan som kommunfullmäktige skall ta ställning till denna mandatperiod. Det fanns en politisk majoritet i kommunfullmäktige innan miljöpartiets svek. Men det säger en hel del om miljöpartiets syn på närdemokrati - nämndplatser är tydligen viktigare än att hålla vallöften.

Kommunfullmäktige uppgift är att se till att förverkliga alla kommunmedborgares behov och inte enbart se till att underlätta för en cykelfantast i kommunfullmäktige. Föresten så hade Qpoolen alternativet skapat ett upplåningsutrymme på 140 miljoner som hade kunnat användas till ett par kilometer cykelväg.

Henrik

NSK NSK NSK NSK

1 kommentar:

  1. Det kostar idag ca 60 miljoner kronor för att göra de mest nödvändiga renoveringarna och inte 30 miljoner kronor. Vill man ha något extra, så kommer det att kosta mer.

    SvaraRadera