lördag 27 november 2010

Järnvägsfirandet......På den gamla goda tidenNU!

Hässleholm ställer till med ett stort kalas för järnvägen. Helt riktigt för vad vore Hässleholm utan järnvägen. Det är inte bara så att järnvägen har gjort Hässleholm till vad Hässleholm är idag utan järnvägen är också framtiden för Hässleholm. Omlastningsområdet Hässleholm Nord, nya tågdepån vid Kärråkra, de kommande snabbtågen osv. Allt som allt så kommer det här betyda många kvalificerade arbetstillfällen till kommunen. Det är järnvägen som har gjort Hässleholm och järnvägen är också Hässleholms framtid. Tyvärr så skär nu borgarregeringen ner på anslagen till järnvägen, flera miljarder skall anslagen bantas med de närmsta åren. Fler förseningar, fler urspårningar, större snöproblem får vi vänja oss med i framtiden.
Fira skall vi men det skulle vara klädsamt om lokalpolitikerna från den styrande majoriteten höll sig borta från festligheterna. Om järnvägens dödgrävare dyker upp på festligheterna så är det nog lokalt rekord i hyckleri.


Henrik
nsk 1 2 3 KB 1 2

1 kommentar:

  1. Så sant! En buss är inte ett tåg. Diesel är inte skonsamt för luften som el-kraften är och dessutom är komforten för de resande sämre.

    SvaraRadera