måndag 8 november 2010

Rektorn på John Bauer skriver brev.

Mikael Linden, rektor på John Bauergymnasiet i Hässleholm, har skrivit ett mail till min chef. vet inte om han har mailat ut det till fler personer i ansvarsställning som rektorer och BUN . Han verkar lite störd över vår flygbladsutdelning på gymnasiemässan i Kristianstad härom veckan. Nu försöker han visst utnyttja sina kontakter för att täppa till truten på mig och Socialistiska Partiet.

Detta mail tillsammans med flygbladet i PDF fil låg uppe på vårt internnät när jag kom tillbaka efter lovet.Hej på Er.

Jag vill informera er om en händelse vid mässan i Kristianstad. I nedan bifogade fil finner ni broschyr utdelad av Henrik Hedman vid mässan i Kristianstad. Partiet stod utanför ingången under eftermiddagen och kvällen och delade ut broschyren. Jag är väl medveten om att yttrandefrihet råder i Sverige och skall så vara men jag vill ändå ge er denna informationen då det snabbt spred sig på mässan att han var ifrån Hässleholm och arbetar på skola där. Tyvärr gav det Hässleholm såsom skolstad dålig PR. Jag vet också att samma aktion är planerad att ske på mässan i Hässleholm.

Tråkigt att skriva till er om detta men jag tycker att ni skall ha informationen.

Vänligen

Mikael Lindén
Rektor

John Bauergymnasiet
Wendesvägen 1
281 52 Hässleholm

Svar:

Först får jag väl tacka för att Mikael Linden sprider Socialistiska Partiets flygblad - han kommer att få många fler möjligheter till det i framtiden. Det är inte direkt okänt vad Socialistiska Partiet och jag anser om friskolor och privatisering av offentlig verksamhet. Men om han vill hjälpa till och sprida ordet vidare är han givetvis välkommen att göra det

Mikael Linden skriver att han är medveten om att yttrandefrihet råder i Sverige. Men det är tydligen något som Mikael Linden har vissa problem med - hur skall man annars tolka hans avslutning. "Tråkigt att skriva till er om detta men jag tycker att ni skall ha informationen." Jag tolkar det som att han hoppas att skolledningen på Jacobsskolan skall vidtaga åtgärder så att detta inte upprepas.

Men som tur är så har våra politiker antagit yttrandefrihetslagar som förhindrar att diverse småpåvar som Mikael Linden kan stoppa medborgarna från att yttrar sig om företeelser som inte faller småpåven på läppen.När det gäller Hässleholms rykte som skolstad så kan det bara upprätthållas och förbättras genom en fortsatt satsning på en kvalitativ utbildning. Tyvärr så är det Mikael Linden som håller på att förstöra Hässleholms goda rykte som skolstad.

• Det är Mikael Linden som har bestämt att det skall vara få anställda lärare på John Bauer.

• Det är Mikael Linden som har bestämt att endast dryg 30 % av lärarna på John Bauer skall vara behöriga.

• Det är Mikael Linden som har bestämt att det inte skall anställas någon specialpedagog på John Bauer - trots låga antagningspoäng.Får skolprofitören Mikael Linden fortsätta att bygga ut verksamheten i Hässleholm så kommer Hässleholms skolrykte inte vara mycket värt i framtiden.Henrik

Flygbladet

2 kommentarer:

  1. Jävligt bra svar till John Bauer-rektorn. Stå på dig, Henrik.
    Ronny

    SvaraRadera