fredag 8 oktober 2010

Kristina Runklints tal

Vi har samlats här idag för att visa något. Vi vill visa att vårt land, Sverige, är ett öppet land, ett land där olika åsikter och kulturer ska mötas, ett land där utvecklingen bygger på samtal, på utbyte av idéer och på demokratiska beslut.
Vårt land, Sverige, är och skall förbli en öppen demokrati där alla är lika värda och där ingen röst är värd mera än någon annans.
Vi känner inte igen oss bakom stängda dörrar med folkdanslag, forntidssamlingar och frenologiska faktabanker som enda förströelse.
Vi vill inte ha ett avslutat, i det närmaste arkiverat Sverige där forntiden är den enda framtiden.
Ett stängt Sverige kan bara trona på minnen från s. k. fornstora da´r. Ett stängt Sverige kan sträva efter att förbli vad det var: Gammalt, fjällhögt och tyst.
- Men det är för sin solidaritet, sin öppenhet som Sveriges namn har flugit ärat över jorden. Och så skall det fortsätta! Vårt öppna Sverige skall fortsätta att vara: Fritt, glädjerikt och skönt!
Sverige är ett rikt land. Tyskar, Valloner, Ryssar, Spanjorer, Portugiser, Italienare, Jugoslaver och Finnar är bara några exempel på folk, som med sitt kunnande och sitt arbete hjälpt till att göra Sverige till en av världens främsta industrinationer.
Svenskarna är ett flitigt och företagsamt folk. Vi har inte varit rädda att ge oss till Amerika eller Alaska för att tjäna vårt uppehälle, när det land där vi har våra rötter inte kunnat föda alla.
Här står vi nu idag, i Hässleholm och himlen gråter!
Himlen gråter när människor bemöts som problem, när ett land inte tar vara på den kraft, vilja och kunskap som erbjuds, när "Stopp och belägg!" är enda vägvisaren framåt.
Kan någon veta vad en människa vill, kan och gör om man bara vet varifrån människan kommer? -Nej! Och det gäller oavsett om hon kommer från Hässleholm, Hästveda eller Honolulu. Man måste först möta den människan, och man måste tala med henne. Och när man gör det, när man verkligen gör det, då inser man att: Varje människa är en möjlighet.
Länge leve solidariteten, friheten och mångfalden!

3 kommentarer:

  1. "...öppen demokrati där alla är lika värda..." Alla utom sverigedemokrater då eller?

    SvaraRadera
  2. Ni har nog mera gemensamt med SD än ni tror,för efter en invasion av islamister i Sverige, skulle dessa i majoritet i sann jihadistisk anda nacka er röda tuppkammar eller förpassa er till sk andra klassens dhimmiesstatus,för NI blir säkert inte "utvalda" som ex. de 144000 inom Jehovas gudsstat!Er klasskamp är alltså inte alls i Allas smak eller överens med hans vilja!Läs på om islam,innan ni helt okritiskt dyrkar (burkafanatismens) mångfald!Kvinnan är din åker...(=Våldtäktssuran)..och du äger beträda den närhelst det lyster dig."(=Koranen!)Allahs vilja!Underkasta dig,annars...JIHAD!Se upp med islam!Men ha gärna en saklig dialog med Jimmie Åkesson,statsvetare och partiledare för SD.Islam saknar ju försoningstanken och kärleksbudskapet som är så centralt i Kristendomen!Islam är dessutom mer politik än tro!Muhammed var härförare,och därför har denna "religion" ett starkt militärpolitiskt karaktärsdrag,men den strävar inte efter samma mål som vänsterfolkets kamp för utopin "det klasslösa samhället",eftersom icke-konvertiterna (dhimmies) skall diskrimineras enligt den "allahna" saliggörande trosideologin iklädd illgröna enhetstrosor!Kontradiktoriskt så det skvätter (rödgrönrörafärg) om det,inte sant?Ni är ologiska i ert försvar av islamism som "mångfald"!Det blir rödgrön röra, tills de gröna islamisterna tar över.

    SvaraRadera
  3. Islamistiskt illgröna enhetstrosor? I en sådan värld tillåts inga röda lampor lysa utanför bordellerna.Det är oanständigt med rött utom invävt i de orientaliska bönemattorna förstås.Röda Göinges demokratiska,trevliga blogg kommer att totalförbjudas,om Islam skulle få för stort ideologiskt inflytande här,för Islam är ju politik,kom ihåg det!Och Muhammed var en aggressiv härförare,som inte drog sig för att använda våld ,liksom kommunister.Detta har de gemensamt,ideologiskt sett!Hur ser ni på detta:kvinnans frigörelse kontra burkatvånget?

    SvaraRadera