torsdag 7 oktober 2010

"5,7 procent - Vad är det som har hänt?"

Offentligt möte - Malmö
Tisdag 12/10 kl 18:30



Socialistiska Partiet anordnar tillsammans med Kvarnby Folkhögskola ett möte på Kvarnby Folkhögskola, "Röda Huset", Industrigatan 4.

Vad "5,7 procent" syftar på kan väl alla räkna ut. En politisk bedömare sa; "Jag visste vad som skulle hända, men först nu kan jag ta in det känslomässigt". Man talar om olika "krisfaser" och nu är det verkligen dags att fundera på vad det är som har hänt i Malmö, Sverige och världen som har möjliggjort Sverigedemokraternas framgång.

Vi har bjudit in Erik Svensson att inleda diskussionen. Erik är professor i Zoologisk Ekologi vid Lunds Universitet och bland samhälls- och naturvetenskapligt intresserade också känd för sin mycket läsvärda blogg http://biologyandpolitics.blogspot.com/ Det senaste inlägget handlar om valet i Venezuela och om vad den Röd-Gröna oppositionen i Sverige har att lära av händelseutvecklingen där.

Vi är också glada för att Mikael Stigendal, Fil dr i Sociologi vid Malmö Högskola, har lovat att delta i debatten. Mikael har exempelvis följt Skånepartiets uppgång och fall och forskat kring sociala förändringar i Malmö. I SP:s interna diskussioner om förutsättningarna för att bygga en socialistisk kraft i Malmö har vi ofta utgått från Mikaels forskning. Vi gissar att Mikael har med sig sin nya bok "Kapital" till försäljning. http://www.smakprov.se/bok/kapital/mikael-stigendal/isbn/9789147094912

Inbjuden att inleda har också varit Andreas Malm som tyvärr idag meddelat att han på grund av familjeskäl är förhindrad att närvara.

Det finns självklart möjlighet för alla närvarande på mötet att ställa frågor och göra inlägg. Det är också fritt fram att sälja böcker och tidningar i möteslokalen.

Mötet kör igång exakt 18:30 och slutar strax efter 20:00 för möjlighet att gå hem och titta på fotbollsmatchen mellan Holland och Sverige. Vi som inte är lika fotbollstokiga har möjlighet att stanna kvar för fika och lite eftersnack.

Med vänliga hälsningar
Nils Eckerbom
för Socialistiska Partiet i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar