tisdag 4 maj 2010

Högre skatter ger fler jobb!

Norra Skåne fortsätter att hävda att högre skatter inte ger fler jobb. Bara för att man hävdar en sak om och om igen så blir den inte sann. Höjd skatt innebär att att medborgaren får mindre i plånboken och att den offentliga börsen växer.
Om skatten höjs för höginkomsttagarna som använder lönen till att spekulera/investera på börsen och de pengarna istället används till att anställa fler personer i vården så ger höjd skatt fler jobb.
Om skatten höjs för höginkomsttagare som använder pengarna till lyxkonsumtion av dyra importerade lyxvaror och de pengarna istället används till att anställa fler personer i vården så ger höjd skatt fler jobb.
Om skatten höjs för höginkomsttagare som använder pengarna till dyra shoppingresor till Paris eller London och de pengarna istället används till att anställa fler personer i vården så ger höjd skatt fler jobb.
Höjd skatt ger fler jobb om den minskar de resurser som läggs på onyttigheter och istället används till att anställa välfärdsarbetare inom vård, skola och omsorg.

NSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar