fredag 21 januari 2011

Fyra månader efter valet så presenterar herrarna Widmark, Wiberg och Nilsson en hundra miljoners satsning på fotbollen. Hörde inget om fotbollssatsningen i valrörelsen. Däremot en hel del om kommunen ansträngda ekonomi, så ansträngd att man till och med var tvungen att dra in på tömningen av latriner på småbadplatserna i kommunen. Kommer också i håg vad som hände under förra mandatperioden: Dagisgrupperna blev större, det fattas fortfarande ett femtiotal tjänster inom omsorgen, Magnarp lades ner, Fritidslägret lades ner, tjänster på musik och kulturskolan drogs in, byskolor försvann. Utöver det så finns det ett stort investeringsbehov inom gymnasieskolan tex ny matsal och idrottshall på HTS. Listan kan göras längre.

Att låna 100 miljoner och bygga en anläggning är inte ekonomiskt betungande. Däremot så är räntor, amorteringar och allmänna driftskostnader betungande. Dessa kostnader kommer att drabba kommunens driftsbudget. Där de kommer att konkurrera ut andra behov.

Kommunalråden försöker övertyga oss att kalaset skall betalas av mässor, konserter och andra arrangemang. Inte direkt troligt att det kommer att förläggas någon större mängd mässor till kommunen. En och annan konsert kan man troligen anordna men det generera inga stora pengar. Det verkar som om att vi kommer att få ett halvägt kommunalt bolag som kommer att gå med rejäl förlust år efter år.

Om det här hade varit en god affär som kunde stå på egna ben utan årliga kommunala miljonbidrag så hade inte kommunen behövt gå in i projektet.
Satsa på välfärden inte på arenabyggande.

Henrik

Nsk

1 kommentar:

  1. Väl talat Henrik!
    Jag är själv idrottskille och gillar initiativ av den här sorten... Men till vilket pris...Det är väl inte första gången som kommunala politiker har en egen räknetabell som ingen förstår sig på!!!

    SvaraRadera