måndag 29 mars 2010

Pedagogiskt mumbojumbo

Ytterligare ett fall där en rektor försöker bortförklara en alltför snål budget med pedagogiskt mumbojumbo. Den här gången är det rektorn för Sandåkerskolan i Landskrona som hävdar att anledningen till att eleverna inte får några skolböcker är att det underlättar för eleverna att nå lärandemålen. 40 000 kronor lägger skolan ner på kopiering per år. Ca 20 000 kronor kostar det att köpa in 90 läroböcker i ett ämne och då återstår det många ämnen som också behöver läromedel- en lärobok kostar mellan 200 och 300kronor.
Det som är tragiskt utöver att eleverna får dåliga förutsättningar är skolledarnas flathet. Säg som det är - "pengarna är slut - vad skall vi göra?" Låt politikerna stå med hundhuvudet istället för att skämma ut hela lärarkåren. Det är dags att de som är verksamma i skolan slutar att skyla över svältbudgetar med mumbojumbo.

Henrik

HD
HD

1 kommentar:

  1. Mumbojumbo?Är detnågon afrikansk eller blatteniskt multikultiförfattare?Jambasamba,Mambajamba,Sunkisunki,ZengaZenga Khadaffimaffiazenga,Bombabomba,Rumbabumba... Svenska skolböcker åt svenska barn!Resurserna räcker inte till allt mischmasch längre.Renodla!Koncentrera er på grundläggande färdiheter i någorlunda homogena klasser,utan alltför stora förkunskapsluckor pga "undervisning" av outbildade lärarvikarier.Ja,vi behöver en bättre skola!

    SvaraRadera