måndag 8 februari 2010

Ta hem trupperna
Två döda officerare och en död tolk. Antalet döda och skadade stiger för varje dag. Efter år av krig mot talibanerna så är segern allt längre bort. Talibanernas inflytande i Afganistan blir större och större. Den amerikanska och svenska regeringens inställning att man kan bomba och skjuta till sig en önskad samhällsomvandling framstår alltmer som totalt absurd. För varje bomb, varje granat och varje kula som ockupationsmakten skjuter så ökar stödet till talibanerna.
Ytterligare soldater och aggressivare krigföring kommer inte att förändra situationen bara att öka önskan att slänga ut ockupationsmakterna och deras inhemska medhjälpare.
det finns ingen lätt lösning på konflikten men ett trupptillbakadragande kombinerat med humanitärt stöd är viktiga ingredienser i en bestående lösning.

Henrik
Röda Malmö Jinge Röda Berget Svensson S.A.S Nsk HB BLT SVD
Röda Göinge

4 kommentarer:

 1. Jaja, låt talibanerna ta över makten och förvägra flickor att gå i skolan eller att gifta sig med den de själva vill välja.

  Vi kanske skulle förbjuda flickor att gå i skolan i Sverige också ?

  SvaraRadera
 2. Tja - det nuvarande sättet att hjälpa Afghanistans kvinnor fungerar som bekant inget vidare. Den nuvarande regimen som sverige och usa stödjer har bland annat antagit en ny kvinnolag - där det bland annat står att kvinnan måste ha sex om man kräver det, att han är ensam vårdnadshavare, minderåriga kan giftasbort osv. Svenska trupper stödjer en regim som förtrycker kvinnorna.
  det är ingen större skillnad på President Hamid Karzai kvinnosyn och talibanernas.

  SvaraRadera
 3. Då så, då lämnar vi dem att fixa det helt själva:-)

  SvaraRadera
 4. VAD Har kriget uppnått? Hur länge skall det bombas? varför blir talibanerna bara starkare och starkare trots den enorma krigsinsatsen?

  Politisk hederlighet kräver att man är beredd att ompröva sina metoder om de inte fungerar. bara dumskallar fortsätter med en metod som inte fungera.

  SvaraRadera