tisdag 18 mars 2014

Garage mattematik.Kommunen (kommunalråden) har lovat Kunskapsporten AB att hyra garaget för 80 miljoner i 20 år. Det blir 4 miljoner kronor om året. Fyra miljoner som hade kunnat användas till något annat tex höjd bemanning inom äldreomsorgen. Det finns 75 parkeringsplatser i garaget enligt Kunskapsporten AB. 75 parkeringsplatser delat med fyra miljoner blir 53 333 kronor om året per parkeringsplats eller 4444 kr per månad!
Som jämförelse så finns det en ledig 1:a på 25 kvadrat på Gärdesvägen för 2078 kronor i månaden. Nästan halva priset för en etta. Om man nu  vill parkera lite ståndsmässig närmare centrum så finns det lediga två rums lägenheter a 64 kvadratmeter på Pärleporten att hyra för endast 8116 kronor i månaden. Är bara hissen tillräckligt stor så skulle det kunna vara ett alternativ. Slår man sig ihop med en annan bilägare så blir det billigare än garaget. Plus att man får tillgång till kök och toalett och även gott om plats att förvara vinterdäcken.

Hur de styrande i kommunen har kunnat godkänna ett sånt här avtal övergår mitt förstånd. Men jag förstår varför regeringen har dragit i gång "mattelyftet". Det måste vara Hibabs styrelse som godkände detta avtal som inspirerade regeringen till mattelyftet. Mattematikgenierna i Hibabs styrelse var Bo-Anders Thornberg (m), Lars-Göran Wiberg (c), Bengt Andersson (s), Christer Caesar (KD) Pär Palmgren (m) Sven-Inge Persson (s) och Lena Wallentheim (s).

Det riktigt oroande i den här affären är att tre av dessa nu är våra kommunalråd.

NSK
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar