torsdag 30 januari 2014

Ska det vara så svårt att förstå.





Saken är egentligen ganska enkel. Medborgarna vill inte ha politiker och tjänstemän som super upp skattebetalarnas pengar. Tyvärr så måste man tydligen vara en Hässleholms politiker för att inte begripa den självklara önskan från medborgarna. Att det är långt mellan Hässleholmspolitikernas syn på saken och de skattebetalande hässleholmsbornas uppfattning står klart efter div politikers och tjänstemäns uttalande. Hibabs ordförande sa ”det är lugnt – ingen har varit redlöst berusad”. Va bra! Men alla andra steg mellan spiknykter och redlös har tydligen förkommit. Tommy Nilssons, socialdemokraternas fd kommunalråd, uppfattning om att ”fri bar” är helt självklart och givetvis bör ingå i en hårt arbetande Hässleholmspolitikers naturliga förmåner, säger allt om den rådande uppfattningen bland beslutsfattarna i kommunen. Det finns tydligen en utbredd kultur bland politiker och vissa högre tjänstemän att det är helt ok att dia kommunen på skattepengar. Tydligen så har man svårt att skilja på mitt och ditt.

Men problemen slutar inte med att det finns en utbredd ”skattepengsdiarkultur”. Våra politiker har inte direkt varit osams under den senaste mandatperioden. Dyrporten, handslaget och en massa andra uppgörelser har politikerna kunnat enas om trots förment olika ideologiska uppfattningar. Risken är uppenbar att det är det gemensamma drickandet som har skalat av viljan att opponera. Man kan också undra över hur många kritiska frågor man orkar ställa om budgeten dagen efter ”fri bar”.

Sverigedemokraterna försöker rädda sin politiska ära genom att föreslå en ny alkoholpolicy utan att nämna att deras egna representanter Ulf Erlandsson och Ulf Berggren hör till dem som har skålat på skattebetalarnas bekostnad. Inte direkt trovärdigt – sd är en del av skattepengsdiar- och dryckeskulturen i Hässleholm. Tyvärr så räcker det nog inte med en ny policy – för det är ändå ” Tommy "fri bar" Nilsson  och vänner som kommer att tolka den.
Det enda som kan stoppa politikernas superi på vår bekostnad är en total torrläggning. Vi medborgare vill ha nyktra politiska beslut fattade av nyktra politiker. Skall det vara så svårt att förstå.

Nsk
Nsk
Nsk
Nsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar