tisdag 14 januari 2014

Demo i Malmö


Torsdagen den 9:e januari misshandlades en SSU-medlem på öppen gata i centrala Malmö. Det var en tydligt politiskt motiverad attack mot en aktiv och organiserad socialdemokrat och socialist, med anledning av de tydliga feministiska och antirasistiska uttalanden som SSU-medlemmen gjort. Det hen drabbats av är alltså rasistiskt motiverat, högerextremt våld.

Attacken i Malmö är inte en isolerad händelse, utan har föregåtts av ett antal högerextrema hot och attacker runt om i landet. För bara en månad sen atta...ckerades en antirasistisk manifestation i Kärrtorp av organiserade nazister. Den socialdemokratiska rörelsen har genom illdåden på Utöya 2011 drabbats oerhört av hårt av det högerextrema och fascistiska våldet. Det är skilda händelser, men våldet följer samma logik och har samma syfte: att tysta och skrämma de krafter i samhället som kämpar för alla människors lika värde och rätt.

Vi antirasister låter oss inte tystas eller skrämmas. Vårt svar på varje försök att tystas ned är att intensifiera kampen för de idéer vi tror på. Vi är många som står upp mot rasism och högerextremism. Vår enighet är det bästa redskapet mot de fascistiska och högerextrema krafterna.

Vi uppmanar alla antirasister att sluta upp med oss på torsdag!
Vi låter inte rasisterna tysta oss!Arrangörer: SSU Skåne, SSU Malmö, Socialdemokraterna i Malmö

Ta gärna ta med banderoller med antirasistiska budskap samt röda fanor. Men lämna gärna eventuella organisationssymboler hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar