fredag 8 augusti 2014

Garage mattematik

Kommunen (kommunalråden) hyr garaget för 296000 kronor i månaden. Det finns 73 parkeringsplatser i garaget. 296 000 / 73 = 4054 kronor i månaden per p-plats.
Som jämförelse så finns det en ledig 1:a på 25 kvadrat på Gärdesvägen för 2078 kronor i månaden. Nästan halva priset för en etta. Om man nu  vill parkera lite ståndsmässig närmare centrum så finns det lediga två rums lägenheter a 64 kvadratmeter på Pärleporten att hyra för endast 8116 kronor i månaden. Är bara hissen tillräckligt stor så skulle det kunna vara ett alternativ. Slår man sig ihop med en annan bilägare så blir det billigare än garaget. Plus att man får tillgång till kök och toalett och även gott om plats att förvara vinterdäcken.

Hur de styrande i kommunen har kunnat godkänna ett sånt här avtal övergår mitt förstånd. Men jag förstår varför regeringen har dragit i gång "mattelyftet". Det måste vara Hibabs styrelse som godkände detta avtal som inspirerade regeringen till mattelyftet. Mattematikgenierna i Hibabs styrelse var Bo-Anders Thornberg (m), Lars-Göran Wiberg (c), Bengt Andersson (s), Christer Caesar (KD) Pär Palmgren (m) Sven-Inge Persson (s) och Lena Wallentheim (s).

Det riktigt oroande i den här affären är att tre av dessa nu är våra kommunalråd.

NSK




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar