lördag 8 september 2012

Trygghet för vem?

Trygghetsboende i hela kommunen var en den styrande alliansens målsättningar/löften i den senaste valrörelsen. Tyvärr så begrep varken jag eller pensionärerna här i kommunen VEM som skulle tryggas. Jag trodde i min enfald att alliansen menade att pensionärerna skulle få ett tryggare boende. Att mina skattepengar skulle användas för att den äldre generationen skulle få det bra på gamla dar.

Men Urban Widmark och hans allians kompisar menade tydligen att Joakim Ollens Kunskapsporten AB skulle få en trygg inkomstkälla. Det kan inte vara många fastighetsägare i Sverige som är garanterade hyresinkomster femton år framåt. Skulle sådana garantier vara vanliga så skulle det byggas hyreshus på varenda lediga tomtbit som det skulle gå att uppbåda. Speciellt som blockhyres avtalet på femton år innebär ett minskat ekonomisk risktagande utan krav på någon motprestation vid hyressättningen. Drygt 10 miljoner i garanterade hyresinkomster femton år framåt plus att kommunen står för städningen är ingen dålig trygghet. Det är nog många fastighetsägare som är rejält avundsjuka på det avtal som alliansen har tecknat med Urban Widmarks gamle moderat kompis Joakim Ollen.
Med blockhyres avtalet i ryggen förstår man att Kunskapsporten inte är direkt orolig för att bara 10 av 72 lägenheter är uthyrda. De kommer att få sina pengar ändå.

Ökade marknadsföringsinsatser är Urban Widmarks recept för att hyra ut de resterande lägenheterna. Lycka till säger jag. Det finns nog ingen pensionär i Hässleholms kommun som inte känner till vad det kostar att bo i Joakim Ollens trygghetsboende. Hur mycket kommunledningen än lägger på marknadsföring så kommer det inte att höja pensionerna. Det lär behövas rejäla pensionshöjningar om några äldre skall ha råd att flytta in.  Marknadsföringen förändra inte pensionärernas ekonomi och de kan räkna. 12000 kronor i månaden är helt enkelt för hög hyra. Kommunledningen verkar tro att pensionärerna inte kan räkna.

Nu väntar jag bara på bortförklaringarna till varför ägarlägenheterna för 4 miljoner styck på de två översta våningarna inte kommer att bli sålda. Gissningsvis så kommer vi att få höra att det beror på att man inte har lyckats informera tillräckligt om fördelarna med en ägarlägenhet. Då kommer vi nog få höra det gamla vanliga tugget om ytterligare marknadsföringsinsatser.

En tråkig historia för skattebetalarna och pensionärerna. Joakim Ollens Kunskapsporten kan däremot sova tryggt i vetskapen om att pengarna rullar in.
Henrik
NSK KBInga kommentarer:

Skicka en kommentar