tisdag 12 april 2011

Ett dåligt skämt

Björn Johnson författaren till boken "Kampen om sjukfrånvaron" har kommenterat och sågat regeringens förslag till ändringar i sjukförsäkringen på sin blogg "Stardusts blogg".
han skriver: " . . . Min första tanke när jag läste debattartikeln var: menar de
verkligen allvar? Ska detta vara de förändringar som ska lösa problemen?
Är detta vad Ulf Kristersson ruvat på sedan valet? Det är ju... nästan
ingenting?! . . ."


Jenny Fjell en av intiativtagarna till "Nätverket resurs" har uttalat sig i Svenska dagbladet. För lite, för sent är hennes kommentar.

Skall vi lyckas få tillbaka humana socialförsäkringar så måste vi gå ut på gator och torg och sätta press på regeringen. Den 25 april planeras det flera demonstrationer runt om i Sverige mot utförsäkringarna. Här

Henrik

Skånskan NSK NSK

3 kommentarer:

 1. Utförsäkreingarna är grymma,men ett resultat av att några fuskat.En uppstramning behövdes tidigare,dock inte av så drastiskt slag som den nu genomförda.Den borgerliga politiken tål att kritiseras för detta,och för det man gjort mot landets pensionärer.Oförlåtligt!DET ska ändras!

  SvaraRadera
 2. Helt riktigt - det var några få som fuskade med sjukförsäkringen. precis som det är några få som fuskar med hem- och bilförsäkringen. Men att använda några få som argument för att försämra våra trygghetsförsäkringar är skamligt.
  Den stora anledningen till ökningen av sjukskrivningsdagarna var inte att det var några få som stannade hemma en extradag utan berodde på ökningen av långtidssjuka.

  SvaraRadera
 3. De långtidssjuka har ibland tvingats till detta av sina kommunala arbetsgivare,som sedan struntar i arbetsmiljölagen och rehabiliteringen.Detta är inte fusk från den enskildes sida utan beror faktiskt på förlängd påtvingad skyddssjukskrivning , och t o m på rekommendationer av Försäkringskassan själv!I många fall hade rätt arbetsrättsjurist kunnat förhindra påtvingad sjukskrivning och krav på felaktiga rehabåtgärder,men den enskilde står sig slätt mot ex, en kommun.Facket verkar lamt.

  SvaraRadera