onsdag 20 april 2011

Påskupproret kommer till Hässleholm


Pressmeddelande

En manifestation mot utförsäkringarna, för en human sjukförsäkring anordnas i Hässleholm den 25 april, 13.00 på Stortorget. Där kommer det spelas musik och representanter för arrangörerna att hålla tal. Vi välkomnar alla som vill verka för en human sjukförsäkring att ta sig till torget.

Vänsterpartiet, Socialistiska Partiet och SSU står bakom manfestationen ”Påskupproret mot utförsäkringarna” i Hässleholm, samtidigt som

andra manifestationer på samma tema anordnas på minst 55 orter runt om i Sverige.

”Den som blir sjuk i Sverige i dag möts av nya regler och absurda tidsgränser Handläggare utan medicinsk kunskap fattar beslut, oavsett läkarintyg och hälsotillstånd. Bedömningen sker gentemot fiktiva jobb; även om man ligger på dödsbädden eller på operationsbordet så kan det tänkas finnas en teoretisk arbetsförmåga... Vi har fått ett rättsosäkert system i stället för en sjukförsäkring som ger trygghet och stöd vid sjukdom och rehabilitering” Påskupprorets hemsida.

Vi hoppas på stor uppslutning från Hässleholmarna. Hjälp till att sprida ordet och slut upp den 25 april och bli en del av kampen för en human sjukförsäkring. Det krävs inte mycket av dig för att påverka, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Twittra, facebooka, blogga, skriv insändare, prata med grannen – det behövs mänsklig kraft för att påverka regeringen.

Marcus Svensson Vänsterpartiet

Henrik Hedman Socialistiska Partiet

Saga Henriksdotter SSU

Henrik


NSK KB


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar