söndag 4 juli 2010

Socialistiska partiets kommunlista förändras

Socialistiska partiet är även ett feministiskt parti som bestämt tar avstånd från mäns våld mot kvinnor och kämpar för jämlikhet mellan könen. Det ska inte råda någon tveksamhet om vad Socialistiska partiet står i dessa frågor När det kom till vår kännedom att en av kandidaterna på vår lista till kommunfullmäktige nyligen blivit dömd för kvinnomisshandel har vi beslutat att stryka namnet och trycka upp nya listor. Beslutet är taget i samförstånd med den tidigare valkandidaten

Mäns våld mot kvinnor är en viktig politisk fråga även på kommunnivå hur drabbade kvinnor - och även män som dömts för våld - ska få bästa möjliga stöd av samhället. Som folkrörelse vill även Socialistiska Partiet i Hässleholm ta ansvar för detta.


Henrik

7 kommentarer:

  1. Otroligt att ett parti som påstår sig vara "feministiskt" har en kandidat på 3:e plats på listan som har blivit dömd för kvinnomisshandel två gånger och olaga hot mot en kvinna.

    Varför tog inte partiet avstånd från detta direkt? Varför gick Wendel ut och försvarade den dömdes agerande i en artikel i NSk?

    SvaraRadera
  2. Läste du inte inlägget? Partiet har inte denne dömde person på sin lista längre. Så snart saken blev känd togs han bort från listan.

    SvaraRadera
  3. SP fick reda på domen i samma sekund som reportern ringde upp. Wendel har inte försvarat någon misshandel. Varken han eller någon annan i SP hade läst domen vid intervjun. Efter att domen lästs och samtal förts skrev man ovanstående uttalande. Är det något som är oklart?

    SvaraRadera
  4. Citat från Kristianstadsbladet 30/6:

    Är man lämplig på listan när man är dömd för våldsbrott. Då är man knappast ett föredöme för väljarna?

    – Vi känner till det här i partiet, att hans ex anklagat honom för saker som han säger sig inte ha gjort. Nu har han en ny flickvän och sådant leder ofta till svartsjuka.

    Det konstaterar Hans Vendel som nu finns på Socialistiska partiets lista, välkänd inom kommunpolitiken då han tidigare var aktiv inom vänsterpartiet och dessutom är nämndeman vid Hässleholms tingsrätt samt länsrätten.

    – Jag upplever honom som en sympatisk kille, ingen som blir våldsam och rekommenderade honom att överklaga om han fälldes.

    SvaraRadera
  5. Varför säger ni ena sekunden att ni inte kände till något, när Vendel säger: "vi känner till detta i partiet"?

    Knappast förtroendeingivande!

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Anonym 1
    Man kände till anklagelserna, men frågan hade inte varit uppe i rätten. Dock var det ett misstag att från första början ha personen på listan - detta trots att mannen inte var dömd. Sluta plocka billiga poänger. Jag skriver klart och tydligt att det var domen man inte kände till - inte anklagelserna. Vad är det som inte är förtroendegivande?

    Anonym 2:
    Nya valsedlar är sedan runt 2 vecka tillbaka beställda. Mig veterligen har de inte kommit från tryckeriet än. Att listan ligger kvar på nätet är väl mindre viktigt, och har nog snarast att göra med att man helt enkelt inte tagit bort det.

    Det jag undrar är varför ni insinuerar att SP på något sätt stödjer eller blundar för misshandeln? Som sagt: Ingen har försvarat misshandeln (tro fan det, btw).

    Det är inget konstigt att det på valsedlar med arbetare finns de som gjort bort sig, begått brott, kommer att göra brott eller inte. Vi socialister är ingen upphöjd elit.

    Så till de som trodde att socialister är immuna mot att begå brott: Vi är som folk i största allmänhet. Med fel och brister, fördelar och förtjänster.

    Det viktiga är väl att man försöker ställa saker och ting tillrätta när tråkiga saker händer?

    SvaraRadera