onsdag 29 augusti 2012

Det blir ett tyst hundraårsfirande i Hässleholm.

(insändare Norra Skåne)

Tystnaden breder ut sig i Hässleholm och tystare skall det bli. Även om kommunen eventullt satsar ett antal miljoner på att byta sten på torget så kommer det inte att bli mer liv och rörelse i centrum. Perrong 23 är snart vräkta från sin lilla lokal. En musikförening som  arrangerat otaliga konserer och varit ett vattenhål för musikintresserade ungdomar i årtionden. Denna Hässleholmska instution som har satt Hässleholm på den Skånska musikkartan verkar kommunstyrelsemajoriteten vilja begrava för evigt. Tystnaden breder ut sig.
Den prisbelönta kommunala musikskolan som har fostrat så många musiker skärs ner så att endast skelettet återstår. Hundratals ungdomar som skaffat grunden för sitt musicerande får inte ta steget att utveckla sin kunskap. De har gått där och övat i flera år och nu kommer de att kastas ut från skolan om kommunstyrelsemajoriteten får som de vill. Tystnaden breder ut sig.
Föreningen Rockluckan som har tillhandahållit replokaler till lokala band är också på väg att förlora sin lokal. Tystanden breder ut sig.
Vill kommunstyrelsens majoritet att vi skall fira Hässleholms hundraårs jubilium med en tyst minut?

Henrik Hedman och Kristina Runklint – Socialistiska Partiet
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar