torsdag 14 juni 2012

Politisk ågren

 Miljöpartiets politiska kompass


Miljöpartiet i Hässleholm har drabbats av monumental ågren. De håller nu på att gå emot den politik de har drivit enda sen valet 2010. Mp/Hässleholms vallöften var bl.a skattehöjning på 80 öre för att rädda välfärden och nej till nytt badhus på Österås. En månad efter valet svek de sina vallöften för möjligheten att bilda en sexpartiallians i kommunen. (m.fp,kd,fv,c,mp) För att få vara med och leka med de stora pojkarna var de tvungna att ge upp alla sina vallöften. De ville ha sk inflytande. Vad man skall ha inflytande till om det innebär att man sviker alla sina vallöften reflekterade nog inte hjärntrusten inom miljöpartiet över.
Nu har mp upptäckt att kommunstyrelsens ordförande, den gamle nyliberale nydemokraten Urban Widmark, inte vill värna välfärden. Därför hoppar de av alliansen och återgår till sina ursprungliga vallöften. Det är bra men det drar ett löjets skimmer över miljöpartiet.
I badhusfrågan var det emot nybyggnation före valet, en månad senare var de för och nu är de emot. Före valet ville de ha skattehöjning, eftervalet var de emot skattehöjning och nu ropar de på mer pengar.  För tillfället så har mp hamnat rätt i kommunpolitiken men risken är att de nog hinner byta åsikt ett par gånger till innan nästa val.


1 kommentar:

  1. http://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/
    Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig och sprid vidare!
    /Skvitt

    SvaraRadera