torsdag 24 september 2009

Tolerans Hässleholm

Det har bildats en organisation/nätverk här i Hässleholm som skall arbeta mot den alltför spridda intoleransen. Den direkta bakgrunden till bildandet av Tolerans Hässleholm är folkfrontens demonstration i augusti och intoleransdemokraternas framgångar i senaste EU-valet. Intoleransdemokraterna hela politiska ide är intoleransen om det så är emot invandrare, homosexuella eller elever med keps. Hade de funnits på femtiotalet så hade det varit dem som hade lett kampen mot den förskräckliga rockmusiken. Så vi i nätverket Tolerans Hässleholm har mycket att göra.
Vi är ett tjugotal personer, enskilda och organiserade i olika föreningar. Vi kommer att arbeta med icke våldsaktioner, det kommer inte att bli några reclaimtokerier. Vi har redan planerat in ett offentligt möte den 13 oktober på ABF- lokalen och att vi skall organisera en manifestation på kristallnatten. Utöver det så har vi också tagit på oss att rensa staden från kränkande klisterlappar och annan intolerant reklam.

Henrik
ToleransHässleholm

PS Det är en helsidan i dagens Norra Skåne där jag,Therese och Johan intervjuas om vad Tolerans Hässleholm vill - tyvärr så finns den inte med i webb-upplagan av Nsk - ännu. DS

1 kommentar: