tisdag 8 september 2009

Frys nedskärningarna!Valår och påtryckningar från kommuner, fackföreningar och protesterande medborgare har tvingat regeringen till att tillfälligt höja statsbidragen till kommunerna. Ett välkommet tillskott till hårt pressade kommuner och landsting. Kommuner och landsting som har åderlåtits av borgliga skattesänkningar, privatiseringar och höjda familjestödsutgifter i finanskrisens spår. För Hässleholms del så innebär det enligt preliminära beräkningar ca 37 miljoner kronor i extra statsbidrag. Det här innebär inte att borgligheten har förändrat sin syn på gemensam välfärd utan bara att de vill undvika kommunalskatt höjningar, nedskärningar och protester under valåret. Enkelt uttryckt de försöker köpa sig fyra år till. Fyra år till med minskade statsbidrag, privatiseringar och raserad välfärd efter valet.
Det positiva med gårdagens besked är att det visar att det går att påverka politiken. Nu är det dags för fack- idrotts- kulturföreningar och engagerade medborgare att öka protesterna så att alla nedskärningar kan stoppas. Vi vill ha kvar vår omsorgspersonal, våra lärare, våra fritidsgårdar, våra bibliotek och vårt fritidsläger. Allt detta ingår i välfärdens kärna anser jag. Urban Widmark däremot anser att välfärdens kärna endast består av skattesänkningar och hans kompis Joakim Ollen.
Låt oss tillsammans öka protesterna så politikerna får det svårare att rädda spekulationsbankerna på välfärdens bekostnad.
Henrik
KB
KB
KB
KB
KB
KB
HD
Bloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar