tisdag 22 september 2009

Stoppa nedskärningarna!

Byskolorna skall bort, barnomsorgen tvingas hårdbanta, bibliotek läggs ner och fritidssektorn krymps. Resultatet blir längre skoldagar, större elevgrupper, större barngrupper och otryggare på dagis, möjligheten att låna böcker och läsa dagstidningar försvåras för framförallt skolelever och pensionärer och svårare för ungdomen att vårda sin hälsa och idrotta i Hässleholm. Allt i den så kallade besparingens namn. Men var i ligger besparingen i att avskeda dagispersonal, bibliotekarier, lärare och fritidsledare för oss skattebetalare? den enda effekten är att istället för att vi skattebetalare betalar dem lön för det utmärkta arbetet de nu utför får vi betala A-kassa till dem för att ingenting göra.
Det är dags att vi hässleholmare sätter ner foten och protestera mot nedskärningsvansinnet. Det är lika bra att börja nu - för nästa år planerar välfärdsslaktarna i kommunhuset att skära ner ännu mer.
Nu måste byalag, fackföreningar, politiska partier, idrottsföreningar gå samman och kräva ett stopp på tokigheterna.
Politik är det möjligas konst om vi alla medborgare börjar protestera mot nedskärningarna i välfärden så kommer det att bli politiskt omöjligt att skära ner i välfärden. Då tvingas välfärdslaktarna söka pengarna på annat håll.
Henrik

KB
KB
NSK
NSK
NSK

2 kommentarer:

  1. Skulle vara intressant att se hur kalkyklen ser ut. Vad har de tänkt göra med skolbyggnader osv?

    SvaraRadera
  2. varierar lite mellan olika skolor beroende på hur beslutet blir. Försäljning torde stå högst på önskelistan. Frågan är om det finns köpare - men även utan köpare så räknar kommunen det som en "vinst". De slipper driftskostnaderna - bortsett från förhöjda kostnader för skolbussarna. den sk besparingen innebär bara att kostnaderna för personalen vräks över staten - dvs skattebetalarna.
    låt oss göra det politisk omöjligt att skära i välfärden - det finns annat att skära i fantasilöner, bankstöd osv....

    Henrik

    SvaraRadera