fredag 25 september 2009

Här i Hässleholm...

Livet ska va gott att leva, det är därför engagerar jag mig i politik. Livet vi lever är här och vi lever nu.

Här i Hässleholm kan man tänka sig att stänga små skolor, som om – precis som om - det inte var så att långa resor och stora barngrupper gör barn stressade och ger dem svårigheter att fokusera.

Här i Hässleholm kan man spara på sjukvården, som om – precis som om - det inte var när man är sjuk som man behöver vård.

Här i Hässleholm kan man minska antalet platser i äldrevården, som om – precis som om - de som är äldre kunde backa tillbaka i livet och inte behöva hjälp och omsorg igen.

Här i Hässleholm kan man sälja gemensam egendom till enskilda intressenter, som om – precis som om - det inte vore makt att äga.

Men nu är det inte så. Staden behöver styra över vilken verksamhet som finns i den. De äldre är gamla nu och kan inte vänta på omsorg för då hinner de dö.

Också i Hässleholm finns sjuka som behöver vård och våra barn behöver en god och trygg start i skolan för att kunna hantera livet efter goda mått. Allt detta handlar om solidaritet med de svaga, om kollektivt tänkande och om att se möjligheterna att skapa ett gott liv för oss här och nu.

Det är därför jag engagerar mig i Socialistiska Partiet och ser fram emot allt vi ska göra! Och att vi skall vinna fler och fler för vår sak. Trots att Hässleholmarna visar sig rädda för politik och agitation, som om vi inte skulle kunna ordna det goda livet – tillsammans!

Kristina.

1 kommentar: