torsdag 24 september 2009

Det behövs ett nytt politiskt alternativ.




I Hässleholm så finns det enligt arbetsförmedlingens veckostatistik 1 497 st arbetslösa varav 497 st långtidsarbetslösa. Det är 641 fler arbetslösa än förra året vid samma tid. Antalet platser att söka på arbetsförmedlingen här i Hässleholm är 51 st enligt arbetsförmedlingens veckostatistik. På platsbanken finns det 33 st arbeten att söka. 1497 arbetslösa dividerat med 51 platser gör att det går 23 st sökande per plats. det ser inte hoppfullt ut för arbetar Sverige. Tyvärr så har de etablerade politiska partierna inte förmått presentera något förslag som skulle kunna ändra på det här. Det enda de verkar kunna komma på är att avskeda fler inom kommun och landsting.
Därför försöker vi bygga upp Socialistiska Partiet här i Hässleholm - vi behöver organisera oss om vi skall kunna genomdriva en förändring av dagens politik. Det kommer inte att räcka med att rösta på tummetott vänstern - de är bara en light version av Reinfeldt.

Henrik

3 kommentarer:

  1. Om jag hade någon form av makt skulle jag börja med att reformera hela vårdapparaten och därmed skulle garanterat både sjukfrånvaron och arbetslösheten sjunka drastiskt. Eftersom man som det är nu helt ignorerar det faktum att de flesta som arbetar inom landstinget, som har flest kvinnliga ensamföräldrar av alla arbetsgivare i sverige mår dåligt eller är tvungna att avstå helt från att arbeta pga att man inte ges möjligheten att få arbeta dagtid när de får barn. Det finns så vitt jag vet, INGEN vare sig på höger eller vänster-sidan som brytt eller bryr sig om den här saken. För mig som arbetat inom vården i över 19 år men som nu varit arbetssökande sedan jag fick barn för snart 3 år sedan, är detta ett problem som är så gigantiskt och utbrett, ett samhällsproblem med andra ord som inte ges någon som helst uppmärksamhet. Hur det kommer sig att en arbetsgivare som är så stor ges rätt att så totalt strunta i sina anställdas väl och ve, för att inte tala om deras barns ohälsa det medför, är ett mysterium och är ett problem som bara inte borde få finnas i ett samhälle som har mage att kallas för "välfärdssamhälle". Att vi som tar hand om andra sjuka själva blir sjuka är väl ett bra bevis på hur sjukt ett samhälle är? Som vårdpersonal är man slitochsläng-vara. Bara att byta ut när man inte längre kan jobba alla tider på dygnet! Det finns så mycket enkla lösningar på mycket i dag, men inget parti verkar vilja ta itu med något av dessa. Men vad som helst är bättre än borgerlig egoism, det behöver man fanimig inte kunna nåt om politik för att inse.

    SvaraRadera
  2. Ja, följdfrågan blir väl nu: "Men nu är väl arbetstiderna utformade så just för att sjuka behöver tillsyn och vård dygnetrunt?" Ja, säger jag då, det är sant. Liksom det faktum att inte alla har barn som jobbar inom vården. De första 15 åren jag jobbade inom vården tvingades jag att jobba dagtid fast jag inte ville då jag är kvällsmänniska. Hela tiden fanns det alltid de som hade barn som inte ville eller kunde jobba kvällar och nätter och vice versa. jag tror att ungefär lika många vill jobba obekväm arbetstid som de som inte vill eller kan det. Att få välja arbetstider är då faktiskt fullt genomförbart. Man gör det bara inte för att man skiter i personalen. Man byter ut den istället för att anpassa arbetet till personalen. Schysst personalpolitik, eller hur?

    SvaraRadera
  3. håller med dig Sofie - vad som behövs för att samhället skall bli barnvänligare är bland annat en stark upprustning av vården och omsorgen. patienterna behöver det och personalen, som det är nu så betalar vi akassa till hundratusentals människor för att de skall söka jobb som inte finns. Det en riktiga vora att anställa dem i den offentliga sektorn istället - för deras skull och våran. mer händer i vården ger bättre möjlighet att ordna en bra personalpolitik. Färre anställda i vården = hårdare personalpolitik.

    SvaraRadera