söndag 12 juli 2009

Ungdomsarbetslösheten stiger
I Perstorp och Klippan rör det sig om sammanlagt ett hundratal arbetslösa ungdomar mellan 18 och 24 år – en fördubbling från samma tid förra året. Då är ändå inte de ungdomar som försöker undkomma krisen genom att studera medräknade. Ett hundratal ungdomar som hade kunnat göra en fantastisk nytta för samhället om de hade fått möjligheten att arbeta.
När den privata marknaden inte längre är intresserad av att ta tillvara på våra ungdomars arbetsförmåga behövs det nya lösningar.
Låt oss anställa dessa ungdomar i kommuner och landsting istället. Det finns mycket de skulle kunna göra inom t.ex. vård, omsorg och fastighetsskötsel.
Det är bättre att vi betalar lön för utfört arbete än betalar ut a-kassa till dem för att inte arbeta.
Finansieringen skulle lätt kunna lösas genom att man återinförde t.ex. förmögenhetsskatten eller höjde värnskatten för de rika.

Men för att detta skall bli möjligt så måste invånarna i Perstorp och Klippan börja protestera, tex starta en namninsamling där man kräver att kommunerna tar sitt ansvar, demonstrera utanför kommunhuset osv. För de nuvarande politikerna kommer inte att genomföra detta om de inte blir pressade av ansvarstagande medborgare.

Henrik
http://hd.se/klippan/2009/07/12/allt-fler-arbetsloesa-ungdomar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar