lördag 11 juli 2009

Sverigedemokraterna de rikas nyttiga idoter!



De rika blir bara rikare och rikare. Detta har pågått under de senaste trettio åren. Början av åttiotalet var den tid då Sverige var som mest ekonomiskt jämlikt. Skillnaderna mellan de på samhällstoppen och de på botten var som minst då. Därefter så har skillnader mellan sk vanligt folk och de rika ökat från år till år. Löneskillnaderna har ökat, kapital inkomsterna för eliten har ökat, bidragen har skurits ner för de lågavlönade, den offentliga sektorn har rustats ner osv.
1975 så hade den rikaste tiondelen 4,4 miljoner i nettoförmögenhet. (nettoförmöget = Tillgångar - skulder =nettoförmöget )
2007 hade nettoförmögenheten stigit till 7,0 miljoner kronor, nästan en fördubbling.
Den fattigaste tredjedelen av befolkningen hade ingen förmögenhet 1975 och 2007 var de fortfarande skuldsatta.
Mellan 1991 ökade 2007 ökade den rikaste tiondelen sin disponibla inkomst med 86% eller 14% per år. Den fattigaste tiondelen ökade sin med 14,5% eller 1,4% per år.
Ett annat mått på ojämlikheten är hur mycket mer en direktör tjänar jämfört med en industriarbetare. 1980 så tjänade genomsnittsdirektören 7 gånger mer än en vanlig arbetare. 2007 så hade gapet ökat till 51 gånger arbetarinkomsten. Fantasilöner, sänkta och borttagna skatter för de rika och reallönesänkningar för de fattiga har varit metoderna som har använts i den omvända Robin Hood politiken. En omvänd Robin Hood politik som har bedrivits av både socialdemokratisk och borgliga regeringar sen åttiotalet.
Det har blivit skillnad på folk och folk. Vi kan studera resultatet av detta i vår egen verklighet. Det är bara att ta en promenad i några utvalda stadsdelar i vilken stad som helst i Sverige. Danderyd och Botkyrka i Stockholm, Limhamn och Lindborg i Malmö, Askim och Bergsjön i Göteborg eller för den delen Hasseludden och Ljungdala i Hässleholm. Stora nybyggda hus, lyxiga bilar, restaurangbesök i ena änden av staden och i den andra änden trånga hyreslängor, skrotbilar och A-lagare. Fattigdom sida vid sida med rikedom eller åtminstone i var sin del av staden.
Många är givetvis förbannade på de växande ekonomiska och sociala klyftorna. Det var inte det här Sverige vi var stolta över. Vi var stolta över ett land där alla behandlades med respekt och att man försökte reformera bort klassklyftorna. Den berömda "Ni-reformen" var ett uttryck för det goda jämlika Sverige.
De välbärgade är självklart rädda för att folket skall bli förbannade och säga att nu får det vara nog. Om folket började organisera sig och protestera så skulle det vara möjligt att vända den ekonomiska utvecklingen, till ett mer rättvist och jämlikt samhälle.
Som tur för de välbärgade så har det uppkommit ett politiskt parti som gör allt för att dölja de rikas rofferi. Partiet är givetvis det rasistiska sverigedemokraterna. De lovar guld och gröna skogar åt alla som har drabbats av de rikas plundring.
Detta parti skyller det sänkta standarden som många har fått på invandrarna. Det är invandrarna som äter upp välfärden! Lösningen är givetvis färre invandrare så räcker den minskade kakan fler fattiga "svenskar".
Givetvis så är detta bluff från början till slut. Fattiga svenskar kommer inte att få det bättre om sverigedemokraterna får politiskt inflytande. Pensionerna kommer att fortsätta vara låga, a-kassan kommer att sänkas och försäkringskassan kommer inte att bli mänskligare osv.

Sverigedemokraterna stora förebild är Danskt Folkeparti. Ett rasistiskt parti som har haft stort inflytande på dansk politik de tio senaste åren. Resultatet är hårdare tag mot invandrare och försämrad välfärd för danskarna. De enda som har fått det bättre är de rika danskarna.
Sverigedemokraterna går de rikas ärende genom att skylla problemen på en grupp som inte har orsakat problemen. Syftet är att rikta ilskan över de ekonomiska försämringarna mot invandrarna. Sverigedemokraterna vill förhindra att alla som har drabbats av de rikas plundring av Sverige enas. Lyckas Sverigedemokraterna med sin politik kommer de fattiga att förbli fattiga. Vi behöver vara eniga och kämpa tillsammans om vi skall kunna få ett mänskligare Sverige. Ett mänskligare Sverige med högre pensioner, bättre vård och en skola för alla.
Så länge som vi på botten av samhällspyramiden bråkar med varandra istället för att ta gemensam kamp mot eliterna – kommer de rika att vinna.
Sverigedemokraterna är de rikas nyttiga idioter!



http://www.dn.se/sthlm/de-rika-blir-rikare-och-drar-ifran-de-fattiga-1.642124
http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____163544.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar