fredag 10 juli 2009

Skattebetalarnas Förening



Skattebetalarnas Förening Nima Sanandaji argumenterar i en insändare i Norra Skåne idag för lägre kapitalskatter. Hon menar att de förhindrar att starka (rika) ägare kan växa fram och långsiktigt ta ansvar för Sveriges näringsliv.
Men hallå - var har Nima Sanandaji varit de senaste åren? Svenska regeringar, socialdemokratiska såväl som borgliga, har de senaste åren kappats om att avskaffa kapitalskatter: arvs- och gåvoskatten 2005, förmögenhetsskatten 2007, fastighetsskatten 2007. Dessa uteblivna skatteintäkter hade räckt till höjda pensioner, barnbidrag osv.
Det har gått så lång att Sverige är på väg att bli ett skatteparadis för superrika. Vilket t.ex. illustreras av att utlandssvenskar boende i Schweiz och Storbritannien har börjat flytta tillbaka till Sverige.
Om kapitalskatterna skulle sänkas ytterligare så innebär det mindre till vård, skola och omsorg. Nima Sanandaji förslag innebär i praktiken att barn, sjuka och pensionärer får betala skattesänkningar för de rika genom sämre omsorg.
Det går ingen nöd på det rika i dagens Sverige. Sydsvenskan hade idag en artikel om bostadsmarknaden för slott "Marknaden för slott het trots lågkonjunktur".

Nej Höj kapitalskatterna och låt de rika vara med och betala för vård, skola och omsorg.

Henrik

http://www.dn.se/ekonomi/nya-skatter-lockar-hem-rika-utlandssvenskar-1.632598

http://sydsvenskan.se/ekonomi/article487328/Marknaden-for-slott-het-trots-lagkonjunktur.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar