fredag 9 oktober 2009

Skydda soldaterna - ta hem dem nu!




Två svenska soldater som ingår i ISAF styrkan skadades i samband med ett överfall på torsdagskvällen. Den ena lindrigt och den andra som tur var inte livshotande. Bägge är förda till sjukhus och ingen är skottskadad enligt försvarsmakten. Men tyvärr så kommer vi närmare och närmare den dag då svenska soldater börjar komma hem i liksäckar. Striderna i Afghanistan sprider sig norrut till den svenska sektorn. det finns ingenting som tyder på att den nuvarande strategin kommer att lyckas. Vapen kommer inte att förändra situationen i Afghanistan, inte ens om USA ökar sin truppnärvaro. Tyvärr så verkar den svenska regeringen tillhöra de internationella hökarna när det gäller Afghanistan. Nu skall de svenska soldaterna bli så kallade rådgivare åt afghanska armen och följa med dem på stridsuppdrag. Steg för steg så dras vi in djupare i konflikten, steg för steg så kommer vi längre ifrån en lösning. Det finns ingen militär lösning, endast en politisk.
Henrik
HD
DN
DN
Kilden & Åsman
Röda Malmö
Röda Göinge

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Vad är det som tyder att det finns en omedelbar politisk lösning på problemet? Framförallt en politisk lösning utan närvaro av någon form av initial "stabilisator"? Och vad gör det att Svenska soldater kommer hem i liksäckar, mer än det är tråkigt för de anhöriga? De är ju en risk man som soldat tar. En risk man delvis tar för att vara med och stödja en process som förmodligen kommer att ta 2 steg framåt och 1 steg tillbaka ett antal gånger innan en trender kan skönjas.

    SvaraRadera
  3. Kriget har pågått i 8 år och trenden är tydlig. Väst får svårare och svårare att kontrollera och ockupera landet. Kostnaderna stiger månad för månad både i liv och pengar. Den stabilisator som du talar om är ingen stabilsator utan den enskilt största instabilisatorn. Det är de utlänska ockupationsstyrkorna och deras beteende som göder motståndet - ett motstånd som för varje dag som går mer och mer övergår till ett nationellt uppror mot ockupationen. Kriget handlar inte om att stödja demokrati och hjälpa de afgahanska kvinnorna utom om något helt annat. Läs mitt tidigare blogginlägg "De verkliga skälen till kriget i Afghanistan"

    SvaraRadera
  4. Men lägg av, såväl soldaterna som officerarna är frivilliga - de har själva ansökt om sina befattningar i ISAF och det är inte något som vi på bänken har något att göra med.

    Däremot kan vi ju ha åsikter om huruvida Sverige ska understödja den FN-sanktionerade ISAF-insatsen eller inte.

    SvaraRadera