onsdag 21 oktober 2009

Är det avundsjukan som ligger bakom vindkraftmotsåndet.




En markägare kan tjäna upp till 150 000 kronor årligen i arrende för ett enda vindkraftverk. Helt klart är att de väcker avundsjuka hos andra bybor som inte får del av de lättförtjänta pengarna. För jag tror att det ofta handlar om avundsjuka - de sakargument som vindkraftsmotståndarna för fram är ofta skrattretande. Argument som buller, blinkande ljus, sjunkande fastighetspriser, risk för isklumpar och andra lika knystade argument kan inte vara seriöst menade utan det måste vara något annat som ligger bakom det hetska motståndet.
Förhoppningsvis så kan kommunens politiker räkna och förstår att vindkraft är en framtidssatsning för nordöstra Skåne. Att låta den högljudda antivind opinionen vinna innebär bara att investeringarna, arbetstillfällena och vinsterna hamnar någon annanstans. Ett, två , tre, ännu fler vindkraftverk som producera energi och inkomster är vad landsbygden behöver.
Henrik
Smp1 Smp2
BLT
HD1 HD2
KB
LRF

9 kommentarer:

  1. Ni veten icke vad ni talar om!

    Jag bor alldeles intill vindkraftsparken i Hishult, jag skriver alldeles för det är just vad 1 km är. Jag protesterade inte nämnvärt innan de byggde denna vindkraftspark om 12 styck 150 meters snurror. Bara för att jag inte viste vad det handlade om och det var ju över 1 km iväg, ganska långt. Nej det är mycket nära med facit på hand.
    Att påstå att det är av avundsjuka som man protesterar är ett uttalande som bevisar att man pratar om saker som man inte vet ett förbannat dugg om. Jag vet att det bullrar, jag vet att de röda blinkande lamporna är ett helvete att leva med på kvällar och nätter, jag vet att fastighetspriset sjunker med minst 30 % eller än värre kan den bli omöjlig att avyttra.
    – Avundsjuka? Nej inte det minsta, jag vill bara kunna leva ett normalt liv och kunna somna på kvällen utan att behöva mörklägga rummet och stänga allt som går att stänga för att minska bullret, om möjligt. Att bli benämnd som avundsjuk är en stor förolämpning och djupt sårande. Hela vår livsmiljö har radikalt försämrats och det är näst intill omöjligt att leva ett vanligt liv. Man borde veta innan man öppnar sin stora trut och gör uttalanden som detta.

    www.vindkraft.panatet.se/blogg/permalink-20091021-259488.html

    SvaraRadera
  2. Du som har denna åsikt gå in på denna länk
    http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GX02C461

    De som sitter i riksdagen är kanske också avundsjuka!!!

    Jag måste säg att jag vet inte om jag ska skratta eller gråta

    Dit hån mot mitt förstörda liv. Jag har inte ord för det förakt du visar mot att jag inte får sova, daglig huvudvärk och yrsel.
    Visst jag är trafikskadad från början, men jag är människa för det.

    Anser du att det är rätt att jag ska bli tvungen att flytta från mitt hem för att jag inte kan leva i en industripark med alla de olägenheter det för med sig.

    Du såkallade medmänniska ÖPPNA ÖGONEN.
    DUÄR DUPERAD AV en mångmiljard industri som
    tom har använt sig av penga makten så du inte längre ser på din elräkning att du betalar 24%
    till deras fickor.VAKNA

    SvaraRadera
  3. Blinkande lysen på natten är ett helvete att leva med skriver du. Välkommen till den verklighet som majoriteten av världens, Sveriges och Skånes befolkning lever i. Bara för att det blinkar några lampor utanför mitt hus blir inte min boendemiljö till ett helvete. Jag och majoriteten av Sveriges befolkning skull utan tvekan byta till oss det buller som ett antal vindkraftverk på 1 kilometers avstånd orsakar mot det buller som vägtrafiken utanför mitt hus orsakar.
    Om ni vill bli tagen på allvar av någon så får ni nog skruva ner tonläget och förstå att de allra flesta betraktar era invändningar som löjliga.

    SvaraRadera
  4. Du Henrik
    Dessa blinkande lampor irriterar människor på 4 mils omkrets.
    Jag har valt min fastighets läge utifrån att här ska vara tyst och mörkt på natten.
    Långt från större vägar, med enlång sträcka grusväg innan,långt från järnväg, allt tänkbart
    för att behålla friden som läker människans själ. Detta har jag betalt för på många sätt, men jag valde medvetet att hellre köra lång väg till jobbet, valde långa vägar till barns kompisar, vi valde stora bensinräkningar, mycket förlorad tid, vi valde att mista närhet till kultur,nöjen,stadens puls för tystnadens skull,mörkrets skull. Vi har inga gatlampor, vi vill vandra imörkret vi har vägt för och nackdelar mot varandra. Vi har inte betalt allt detta för att få stadens nackdelar hit.
    Då bor jag hellre i staden och får dess fördelar också och inte bara nackdelarna.

    Inte vill jag betala en fjärde del av min elräkning varje månad för att förstöra min livsmiljö, det är samma som att lura en bandidos "grupp" på deras livs affär.Slutresultat blir det samma

    SvaraRadera
  5. Du kör hellre lång väg till jobbet för att få bo i tystnad. Har du tänkt på att ditt bilåkande förstör tystnaden för många av dina medmänniskor. Har du tänk på att många människor tvingas bo nära järnvägen för att du skall slippa.
    Absolut tystnad kan du kräva när du slutar att bullra ner min närmiljö. Tyvärr vill du bo i ett naturreservat så finns det nog få ställen kvar här på jorden. Om du står ut vindkraftverken så jag kan få elström så lovar jag att stå ut med det buller ditt leverne skapar.

    SvaraRadera
  6. Henrik, jag har valt att bo i Hishult, inte vid en stor väg, inte intill ett industriområde med miljöfarlig verksamhet, utan blivit tvingad att leva med denna,
    Hinderbelysningen från vindkraftsverken avspeglar sig med ett rött sken på vår sovrumsvägg i intervaller. Jämföra inte med väg, jämför med ett flygplan som cirkulerar ovanför taket. Jag kan knappast tro att du har blivit påtvingad denna väg, alltså har du valt att bo med den in på knutten.
    Vi har blivit tagna på allvar av domstol, vilket är det som räknas för oss. Att du med ett stort anhang inte har den erfarenheten spelar ingen som helst roll. Vem är löjlig?

    SvaraRadera
  7. Hej Henrik
    Om det fanns
    lokaltrafik
    så skulle jag mer än gärna gå den
    halvmil jag har till belagd väg.
    Första bussen går 7.15 så börjar
    du 7 är det kört.
    Varför bor du närma landsväg?
    För din bekvämlighet? För miljön?
    Du har fel angående järnvägen. Järnvägarna i Sverige ändrar inte sträckningen, de ligger där min farfar hjälpte till att lägga dem.
    En halvmil till järnväg vore bra om tåget
    stannade där. Men de stannar inte.
    Du I stället för att du ska tjäna 150.000kr/år +moms/ verk du sätter upp, som du drar i dit företag borde du tänka på att alla männisskor har rätt att vara som de är. Varför ska man låta exploatörer som inte bryr sig om min miljö mina värderinga få stjäla mitt livsutrymme?
    Om du och andra kunde ställa VKV så de inte störde andra vore det en sak. Men de ställs i ytterkanterna på markerna, så att de stör ägarna så lite som möjligt,skit i grannen.
    SÄNK VKV SÅ DE INTE BEHÖVER HINDERBELYSNING, LÅT DEM SNURRA VERTIKALT I STÄLLET SÅ DE INTE AVGER LJUS OCH SKUGGOR,eller ljud, de som nu testas i Falkenberg , då tar man riktig hänsyn till människan.
    Du jag undrar vem av oss som kan klara sig längst utan ström?
    Det jag skulle sakna vore i första hand tvättmakinen därefter datorn. Men de sakerna kan jag nog fixa med solceller på taken. Hur mycket ström kan du spara?
    För egentligen behöver vi inte mer ström än vi har i Sverige, den ökning som kommer kan vi spara med att tänka efter. Varför använder varje privatperson i Danmark (räknat utan industrier) hälften av den el vi använder i Sverige?
    Du vad kan du undvara av elektriska prylar?
    De flesta är för bekväma!!
    Vem har en reserv plan för att leva utan ström.
    VKV tål inte blåst!! I Hishult blåste ett nytt VKV sönder under den sista "störmen" Om man nu kan kalla det storm, inga strömavbrott, telefoner fungerade Inga problem utom för Vestas verket som nu är utan vingar. Hållbart??
    Ekonomiskt??? Vad hjälper det att garantin gäller det är fortfarande slöseri med Tellus resurser

    SvaraRadera
  8. Överord är det normala när vindkraftsförespråkarna debatterar. Röda lampor som blinkar på avstånd är ett helvete. Om det är ett helvete undrar jag vilka ord du använder för att beskriva krig, sjukdomar och annat elände som förekommer i världen. Blinkande ljus som irriterar går att åtgärda med en rullgardin. Större är inte problemet.
    För att samhället fungerar så får vi alla vara beredda att acceptera några små olägenheter även boende i Hishult och Östra Göinge. Skuggor kan vara irriterande men de irritera knappast någon längre tid, solen rör sig, det är mulet osv. Jämfört med hur andra har drabbats av tex vattenkraftsutbyggnaden när hela byar dränktes av vattenmagasinen så är det här kvalificerat gnäll.
    Alla invånare i Sverige får räkna med lite störningar för att transporter, näringsverksamhet, offentlig omsorg och dylikt skall fungera.
    Sen kommer givetvis VKV att utvecklas och vertikalverk är en intressant variant.
    ytterligare ett exempel på överord är filmen
    "I skuggan av en vindkraftspark" url - http://rodagoinge.blogspot.com/2009/09/arets-kalkonfilm.html
    skrattretande

    SvaraRadera
  9. Hej Henrik,

    Jag såg av en händelse ditt inlägg. det har gått lite tid nu och jag hoppas du kommit till sans. Vindkraft låter som en bra ide' ända tills den är verkligehet. I t ex norra Skåne, Halland och Småland har kommunerna tvingats av överheten att göra vindkraftsplaner och gamarna i form av storkapitalet samlar sig för att festa på subventionerna. Jag är lite lätt förvånad över att du som socialist (?) stöttar t ex Stea Renewable och norska Statkrafts våldtäkt av landsbygdens invånare. Eller har du kanske köpt aktier och tillhör egentligen den andra sidan???

    SvaraRadera