tisdag 20 oktober 2009

Hej då - riksdagen



Jimmie Åkessons debatt artikel i aftonbladet var verkligen upplysande. Nu är det officiellt fastslaget att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Ända sedan Jimmie Åkesson och hans brödraskap tog makten i SD har de arbetat på att försöka tvätta bort rasiststämpeln. Vattenkammat partiledaren, dämpat retoriken, försökt bredda partiets politik – det mångåriga arbetet havererade i vecka. Partiledningen hängde själv ut sin smutsiga byk till allmänt beskådande.

Bröderna Kent och Ted Ekeroth rasistiska kampanj mot islam, Björn Söders skanderande på kongressen om Sverige åt svenskarna och Jimmie Åkessons förljugna rasist artikel i aftonbladet. Bockfoten var där för alla att beskåda.

Tyvärr SD men Sverige är inte Skåne. Allt det här kanske går hem hos kärntrupperna i Skåneland. Men i övriga Sverige, där SD har haft svårt att få fäste kommer veckans utspel inte att bli någon kioskvältare. Många som framtill nu har funderat på att lägga sin röst på SD kommer nu att dra åt sig öronen. Ett vattenkammat SD hade man kanske kunnat förklara för grannarna att man skulle rösta på. Men på ett renodlat rasistparti blir det svårare för ”verklighetens” folk att försvara att man lägger sin röst på.

Uppiggad av opinionsmätningarna och stärkt av de rasistiska stämningarna på kongressen gick Åkesson för långt och skrämde iväg alla smygrasister.

När Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska församlingen i Stockholm och ordförande i Judiska centralrådet säger så här så kan jag och många med mig bara hålla med - Jag kan utan att darra på manschetten säga att detta är förfärligt. Jag delar inte Jimmie Åkessons eller Sverigedemokraternas uppfattning i någon fråga. Det är uppenbart vad de har för historia och ursprung. Brunskjortor. Detta är populism.

De pekar ut muslimerna nu, i morgon är det judarna, sedan är det alla andra grupper. De tongångarna känner vi igen alltför väl.

Rasist SD till riksdagen, troligtvis inte – däremot så hade högerpopulist SD haft en chans.

Henrik

Läs gärna Röda malmös träffsäkra analys av SD

Röda Malmö Röda Malmö 2

DN1 DN2 DN3 DN4

Svd1 Svd2 Svd3 Svd4

KB1 KB2

HD1 HD2

BLT BLT2

BLT

KB

Svensson Röda Lidköping

5 kommentarer:

  1. Byt ut ordet "Män" i det Fi skriver mot muslim, jude, invandrare eller kvinna så har du något riktigt skrämmande. Ex...

    Max 25 % i styrelsen får vara invandrare. Vi ska bygga ett samhälle efter svenskars behov, svenskars ekonomi och situation ska stå i fokus i alla frågor. PÅ partistämman är det underhållning om hur muslimer ska slitas i stycken, hur man hatar invandrare. Företrädare säger att kvinnor som ligger med invandrare är rasförädare.

    vad skulle du anse om detta? Det är Fi, och deras syn på män. Det tilltåter vi. Är det inte märkligt att man kan utrycka gränslöst hat och skit mot män? Hade det handlat om någon annan, homosexuella, kvinnor eller invandrare så hade det aldrig accepterats. ÄR det mer okej att kränka mig pga va kön? ÄR jag som man inte lika mycket värd som en muslim eller kvinna? SD är långt mer demokratiska än Fi någonsin har varit.

    SvaraRadera
  2. Du har ett lite konstigt resonemang om du anser att FI är odemokratiskt varför stödjer du då ett annat odemokratiskt parti? Sen anser jag inte att FI är ett odemokratiskt parti - utan en organisation som kämpar mot könsförtrycket.
    Uttrycka gränslöst hat mot män skriver du - det gör inte FI. Om de är några som ringaktar någon så är det de männen som ser till så att kvinnor inte väljs in på olika styrelseposter.
    Det är inte mansförakt att kräva lika rättigheter och möjlighetr för bägge könen.

    SvaraRadera
  3. De främsta källorna till islams sanna natur är de senare surorna (det vill säga, de sista som nedtecknades rent kronologiskt, de som med andra ord skrevs ner efter att Muhammed erövrat Mecka) i koranen, samt först och främst de traditioner om Muhammeds egna ord som nedtecknades i de s.k. Haditherna (de skrevs ner i de två seklerna efter Muhammeds död, de styr en muslims vardag och liv in i detalj, de är MINST lika viktiga som Koranen), varav de främsta är Sahih Bukhari och Sahih Muslim. Där finns bland annat att läsa: ”På domens dag ska stenarna och träden tala och säga: o muslim, en jude gömmer sig bakom mig – döda honom!”.
    Det var inspelningar av dessa verser från Sahih Bukhari som såldes på Södermalmsmoskén för några år sedan. Dessa ord skrevs ner sisådär 1200 år innan staten Israel existerade.

    SvaraRadera
  4. doublecorona:
    Sorry, men haditherna är inte MINST lika viktiga som Koranen. Hadither finns det i hundratusentals och det finns en hel vetenskap som heter ilm al rijal, som går igenom vilka hadither som är vilka och hur haditherna ska tolkas osv.
    Det är farligt att tro saker om islam utan kunskap och utan att vara insatt i religionen.
    Vad det gäller Sahih bukhari, så är det enbart sunnis som följer den, vad ska du säga om mig som är shiamuslim? Menar du att jag också tro på den boken och de haditherna?

    SvaraRadera
  5. Till doublecorona
    Jag kan ingenting om haditherna men om man tror att man kan använd 1000 åriga texter för att bedöma mäniskor som lever idag - så är man nog ute och cyklar rejält. Kan bara se en anledning till det och det är att man letar argument för att smutskasta och demonisera en grupp.
    Det enda SD kan är att kasta skit på muslimer - däremot klara de inte av att ge ett svar på hur vi skall få ordning på klimatet eller hur de har tänkt fianisera allt som de kräver, från pensioner till kraftigt utbyggd rättsapparat.

    SvaraRadera