onsdag 11 november 2009

Ta hem soldaterna nu!

Läser i tidningarna att fem svenska soldater har skadats av en vägbomb. Som tur är överlevde alla bombattacken. Tyvärr så är det här bara början. Det är endast en tidsfråga innan dödsfallen kommer. Varför ska svenska soldater behöva dö i Afghanistan?
I praktiken så är de en del av den USA ledda ockupationsstyrkan som för ett angrepps krig mot den pashtunska befolkningen. Usama bin Laden är troligtvis i Pakistan så han kommer de inte åt genom att bomba afghanska bönder.
Enda anledningen till att regeringen vill ha svenska soldater i Afghanistan är att man vill hålla sig väl med USA. Man betalar helt enkelt en sorts "tribut" till det amerikanska imperiet. Finns ingen anledning till att svenska soldater skall dö för att Reinfeldt och Bildt vill visa sig underdåniga gentemot Vita Huset.
Ta hem soldaterna nu!
Henrik
NSK HD Skånskan
Bloggar Kilden

2 kommentarer:

  1. Om De utländska styrkorna under USAs befäl dras bort vet alla att Talibanerna kommer till baka och tar makten. Då är vi tillbaka till stenåldern igen. Gillar ni Talibanerna? Om inte vem ska skydda Afghanistan från dessa extremister?

    SvaraRadera
  2. I dag styrs Afghanistan av ett gäng fundamentalistiska korrupta knarksmugglare. hela Karzairegimen är djupt inblandad i knarkhandeln. Regimen lyckades vinna valet genom att göra uppgörelser med olika brutala och fundamentalistiska krigsherrar. Det är inte värre för afghanerna att styras av de halvfascistiska Talibanerna än att styras av den nuvarande regimen - det är stenåldern i Afghanistan idag.
    Ockupationen förvärrar bara situationen för de vanliga afghanska bönderna och kriget är ovinnbart. Ryssarna hade betydligt fler soldater i Afghanistan än USA och dess allierade har - trots det så fick de stryk. En stor del av våldshandlingarna skulle upphöra omedelbart om USA lämnade Afghanistan. Kriget blir för varje dag mer och mer ett nationellt befrielsekrig mot de utländska ockupanterna. Här kan Talibanerna framställa sig som befrielsekämpar och få stöd av lokalbefolkningen. Om ockupationen upphörde så skulle motståndet snabbt falla sönder i olika grupperingar, lokala, stambaserade, klanbaserade och rent kriminella grupperingar. Men den totala våldsnivån skulle sjunka och då skulle de vara möjligt att stödja lokala försök till att bygga upp ett fungerande samhälle. Så länge ockupationen pågår, så länge kommer det att vara krig och elände och Talibanernas stöd öka.

    SvaraRadera