tisdag 14 december 2010

Ytterligare ett vallöfte som bryts

Detta var ett tydligt vallöfte från socialdemokraterna

Vi anser att den signalspaningslag som beslutades av den borgerliga majoriteten i riksdagen den 18 juni 2008 är ett hot mot integriteten. Därför vill vi riva upp FRA-lagen.

Rätten att vara privat ska värnas. En rödgrön regering kommer att stärka den personliga integriteten. Vi vill bland annat riva upp och göra om FRA-lagen – och för att göra rätt ska en parlamentarisk utredning tillsättas. (socialdemokraternas hemsida)

Nu låter det så här

– Jag kommer att uppmana regeringen att lägga fram ett förslag som möjliggör för att också Säpo ska kunna få information från FRA. De är ju avklippta från det sedan den första december 2009 och har inte möjlighet att söka direkt. Det tycker vi är ett bekymmer, säger Morgan Johansson (S), ordförande i riksdagens justitieutskott, till SvD.

Polisstaten rustas upp men det är inte med mer batonger vi skapar ett säkrare samhälle utan med stärkt demokrati och förändrad politik. En bättre väg att gå är den som Spaniens premiärminister Zapatero förespråkar

Terrorismen, , ”är irrationell som den Stora Döden, men på samma sätt som rötterna till pesten kan och bör rötterna till terrorismen blottläggas. Vi kan och bör analysera rationellt hur den uppstår och växer, för att kunna bekämpa den rationellt. Terrorism är vansinne och död, och tyvärr kommer det alltid att finnas fanatiker som är redo att döda för att driva igenom sitt vansinne med våld och sprida ondskans frön. Men ondskans frön kan inte slå rot när de faller på en berggrund av rättvisa, välmående, frihet och hopp; de kan endast slå rot om de landar i en mylla av orättvisa, fattigdom, förnedring och nöd ”


Med demokrati och rättvisa bekämpar vi terrorismen inte med övervakning och batonger.
Henrik



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar