söndag 17 augusti 2014

Fullmäktigeledamot byter parti!



Peter Hallbrink, ersättare i kommunalfullmäktige (v) hoppar av till Socialistiska partiet. Peter Hallbrink har suttit i fullmäktige i 4 år.

Det är två anledningar som gör att jag väljer att byta parti förklarar Peter:
Vänsterpartiet i Hässleholm har slutat att föra en självständig vänsterpolitik. Vänsterpartiet samordnar i dag fullständigt sin politik med (s). De håller tex gemensamma gruppmöten inför fullmäktige trots att de befinner sig i opposition. I praktiken så har vänsterpartiet reducerats till en fraktion inom socialdemokratin. Jag vill vara med i ett parti som aktivt arbetar för att förbättra för löntagare och låginkomsttagare, inte gå i socialdemokraternas ledband.

Utöver det så är det den totala bristen på utåtriktad verksamhet. Inga torgmöten, affischering, deltagande i konkret kamp osv. Detta förekommer inte inom vänsterpartiet i Hässleholm. Den enda verksamhet som förekommer är att rösta likadant som socialdemokraterna i kommunfullmäktige. Vill man förändra så krävs det aktivitet och att man vågar gå ut och möta medborgarna. För att en förändring skall komma till stånd behövs ett aktivt opinionsarbete – det räcker inte med att sitta med på socialdemokraternas gruppmöten.

Henrik Hedman ordförande i Socialistiska partiet. ”Vi välkomnar Peter till oss, hans erfarenhet från fullmäktigepolitiken kommer att bli ett värdefullt tillskott.” Samtidigt är jag inte förvånad att vänsterpartisterna i Hässleholm byter till Socialistiska partiet. Vi är det pigga och uppkäftiga vänsteralternativet i kommunen. Vänsterpartiet är bara trött och inaktivt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar