tisdag 18 september 2012

Privatisering och vänskap

 De två vännerna Joakim och Urban

Det nya sk trygghetsboendet som Kunskapsporten AB håller på att uppföra i Hässleholm är ett gigantiskt politiskt monument över en misslyckad moderat politik. Den moderatledda alliansen har sedan den fick makten i kommunen arbetat hårt på att avyttra/privatisera kommunal verksamhet till framför allt Kunskapsporten AB – där det för detta moderata kommunalråd i Malmö  - Joakim Ollén är chef.

                Kaptensgården har sålts till Kunskapsporten AB.
                Norra station har sålts till Kunskapsporten AB.
                Ring centralen har sålts till Kunskapsporten AB.
                Ekegården har sålts till Kunskapsporten AB

Joakim Ollen har med åren fått ett allt större inflytande i kommunen. Det är säkert många möten som har hållits mellan Kunskapsporten AB och de styrande i kommunen. Där man har diskuterat verksamheten och möjligheterna till ”utveckling” av verksamheten. Direktör Ollén har nog haft direktnummer till de styrande i kommunen så problem har kunnat lösas enkelt och i samförstånd. Helt enkelt så har den så kallade personkemin fungerat perfekt mellan kommunen och Kunskapsporten AB.
Då är det inte så konstigt att avtalet om blockförhyrning kunde undertecknas av Urban Widmark utan att behövas godkännas först av kommunfullmäktige eller granskas av kommunjuristen. Ett lätt litet avtal som innebär att Hässleholms skattebetalare skall betala Kunskapsporten AB drygt 150 miljoner kronor de kommande femton åren.

Tyvärr så är Kunskapsporten AB den ende som har tjänat på den ökade vänskapen mellan direktör Ollén och kommunalrådet Widmark. Förlorarna är skattebetalarna i Hässleholm som får betala kalaset.

Hade inte miljöpartiet fått kalla fötter i somras så hade nog också det blivit ett ”blockhyresavtal” om badhuset med Ollén också. Troligtvis så hade inträdespriset satts efter samma principer som hyran i ”Urbans pinne”.

Det är dags att vi höjer våra röster och protestera mot Urbans och moderaternas utförsäljning av den kommunala verksamheten till Joakim Ollén. Gör vi inte det så kommer vi snart att upptäcka att vårt Hässleholm har förvandlats till bruksorten Olléneholm.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar