torsdag 22 maj 2014

Pressfrihetens vänner

Det kom ett mail till bloggen. Publicerar mailet som ett gästinlägg.

 


Kommunhuset


Budskapet



Som icke insatt i situationen kan detta till synes verka vara ett vanligt busstreck, men det är det inte. 
Anledningen till ommålandet av Nytorget grundar sig i kommunens allvarliga brott mot en av landets viktigaste grundlagar: pressfriheten. Under våren blev Berit Önell, en reporter på tidningen Norra Skåne omplacerad efter att ha skrivit en serie artiklar innehållande djupa granskningar av dylika, inte helt regelrätta affärer där de styrande i Hässleholms kommun varit iblandade.

De avslöjade kommunpolitikerna krävde av tidningschefen, Mimmi Karlsson-Bernfalk, 
att Berit Önell skulle omplaceras då deras smutsiga byk uppdagades – och så blev fallet.
 Som resultat sade kollegan och nyhetschefen Anders Kauranen upp sig och händelsen har 
uppmärksammats av media runt om i landet.

Men vad har hänt? Ingenting. Hässleholm forsätter att styras av en korrumperad alliansregim, 
den svenska pressfriheten är hotad och den sovande staden vänder än en gång ryggen till. 
Detta får inte hända. Vi vill ha en granskande nyhetstidning, inte ett kommunalt informationsblad. 
Vi kräver att både Önell och Kauranen får tillbaka sina gamla tjänster. 
Vi kräver att Mimmi Karlsson Bernfalk avgår, tillsammans med resterande ledning på Norra Skånes Tidningar och vi kräver pressfrihet som inte kontrolleras av politikens mörkermän.

Pressfrihetens vänner.

 

Verktygen!

tisdag 13 maj 2014

Patric Jönsson är sur!


Tårtbit

Helt uppenbart så är Patric Jönsson sur och arg på att vi i Socialistiska partiet var med och anordnade en manifestation när Jimmie Åkesson besökte Hässleholm i lördags. Troligtvis så är han sur för att han inte fick någon tårtbit. Det kan inte beror på att det var stökigt på torget för Jimmie Åkesson beskriver torgmötet så här i måndagens Norra Skåne, ”En närmast behaglig atmosfär här i Hässleholm, där jag vet att vi har stort lokalt stöd, summerade partiledare Åkesson efter talet och frågestunden”. Med förhoppning att Patric Jönsson slutar att uppta polisresurser bara för att han inte blir bjuden på tårta.

Henrik Hedman - Socialistiska partiet


torsdag 8 maj 2014

Kim Jong-Un Wiberg

Tillägg till förra bloggposten - tydligen så är det inte bara Kim  Jong-Un Palmgren som har pressat tidningen Norra Skåne  utan också Kim Jong-Un Wiberg. Utöver diverse (m) och (c) märkta små politiker som tex Torsnäs (m)
Vi får se om det tredje kommunalrådet, Lena   (s) kommer att behövas döpas om till  Ri Sol-Ju Wallentheim.  Hon har varit märkbart tyst nu när stormen blåser över Norra Skåne och hennes kommunalrådskompisar. Snart får nog Nord Korea öppna en ambassad här i Hässleholm. Verkar som om Nordkoreas ideologiska inflytande är stort bland Hässleholmspolitikerna.

fredag 2 maj 2014

Det syns att Kim Jong-Un Palmgren har tagit över.

Det syns med en gång att Norra Skåne  har blivit tuktat. Nu är det inte längre frågan om att granska kommunen. nej nu handlar det om att sprida positiva nyheter. Precis som pressen i Nordkorea. Eller vad sägs om följande artikel.
De erfarna omsorgspolitikerna Kerstin Andersson (C) och Rolf Delcomyn (S) från nämndens arbetsutskott håller helt med  Det är bra att Norra Skåne framhåller att våra politiker är erfarna
En mycket märklig artikel om ett äldreboende där det har saknats personalrum åtminstone från 1998. dvs i över fe
mton år utan att de erfarna politikerna har gjort något annat än snackat. där personalen har fått hämta vatten till sina måltider från toaletten.
Eller vad sägs om detta avsnitt.
År 2001 fattades beslut om att åtgärda bristerna, men det beslutet återtogs på grund av en annan prioritering. Behoven blev åter aktuella 2007.
Om- och tillbyggnaden prioriterades inte i budgetberedningen inför 2009. Det då aktuella ärendet avslutades i kommunledningskontorets diarium.
På tydlig svenska betyder detta att de erfarna politikerna struntade i att åtgärda felen.
 

Läs den själv och njut/upprörs över de positiva nyheterna som numera kommer från Kim Jong-Un Palmgrens kommunala informationskanal. Den tredje statsmakten är stendöd i Hässleholm.