onsdag 28 augusti 2013

Pysse, Noppe och Tosse.

Överklassens privatskola Lundsberg stängs omedelbart. För hur länge återstår att se. Kanske endast så länge att eleverna bara hinner vila upp sig en till två veckor i Saint Tropez. För vi kan vara säkra på att nu håller Pysse, Noppe och Tosse på att ringa runt till alla gamla Lundsbergare för att utröna vem som har mest inflytande i regeringskansliet. Skulle Fredrik Reinfeldt inte "förstå"att han måste ta Skolinspektionens chef i örat så kan nog Pysse, Noppe och Tosse informera honom om att många gamla Lundsbergare sitter i olika företagsstyrelser som brukar donera pengar till moderaterna.
Skulle det trots allt visa sig politiskt omöjligt för Fredrik Reinfeldt att ändra skolinspektionens beslut, lär det nog dyka upp en massa nya elever på prestigeskolorna Södra Latin och Norra Real i Stockholm. Trots att det var fullt där för någon vecka sen. Men överklassens barn brukar alltid landa mjukt.
Ikväll är nog överklassen flitig med telefonerna.
NSK


tisdag 27 augusti 2013

Skattebördan höjs för fattig men sänks för rik.



Alliansen sänker skatten på riksnivå, bortplockad förmögenhetsskatt, fastighetskatt, jobbskatteavdrag, krogmoms plus att de har inför RUT- och ROT-avdrag så att den välbeställda övre medelklassen kan  kan dra av  städkostnaderna och kostnaderna för den inhyrda bartendern. Det handlar om miljarder och åter miljarder som de välbeställda har fått i skattesänkningar under allianstiden. Givetvis så blir det då mindre pengar över till statsbidrag till landstingen och kommunerna. För att vården och omsorgen inte fullständigt skall haverera så höjer de regionala allianspartierna landstingsskatten. Den här skattehöjningen är inget annat än ett oblygt sätt att skifta skattebördan från de välbeställda till de som har det knapert. Nu tvingas tex pensionärer som inte får något jobbskatteavdrag vara med och kompensera för  de minskade statsbidragen till kommuner och landsting. Minskade statsbidrag därför att riksalliansen har prioriterat skattesänkningar för de välbeställda.
nsk 
DN