onsdag 29 augusti 2012

Det blir ett tyst hundraårsfirande i Hässleholm.

(insändare Norra Skåne)

Tystnaden breder ut sig i Hässleholm och tystare skall det bli. Även om kommunen eventullt satsar ett antal miljoner på att byta sten på torget så kommer det inte att bli mer liv och rörelse i centrum. Perrong 23 är snart vräkta från sin lilla lokal. En musikförening som  arrangerat otaliga konserer och varit ett vattenhål för musikintresserade ungdomar i årtionden. Denna Hässleholmska instution som har satt Hässleholm på den Skånska musikkartan verkar kommunstyrelsemajoriteten vilja begrava för evigt. Tystnaden breder ut sig.
Den prisbelönta kommunala musikskolan som har fostrat så många musiker skärs ner så att endast skelettet återstår. Hundratals ungdomar som skaffat grunden för sitt musicerande får inte ta steget att utveckla sin kunskap. De har gått där och övat i flera år och nu kommer de att kastas ut från skolan om kommunstyrelsemajoriteten får som de vill. Tystnaden breder ut sig.
Föreningen Rockluckan som har tillhandahållit replokaler till lokala band är också på väg att förlora sin lokal. Tystanden breder ut sig.
Vill kommunstyrelsens majoritet att vi skall fira Hässleholms hundraårs jubilium med en tyst minut?

Henrik Hedman och Kristina Runklint – Socialistiska Partiet
 


måndag 27 augusti 2012

Enbart retorik

Stefan Lövèns sk sommartal hade han kunnat ställa in. Retoriska kängor åt allians regeringen och slopat kostnadsansvar för den andra sjuklöneveckan i sjukförsäkringen för företagen. Nu har både Fredrik Reinfeldt och Stefan Lövèn sommartalat och talat om sina ideér om hur ekonomin skall komma på fötter. Deras recept för att sänka arbetslösheten, få tågen att gå i tid, för en fungerande äldrevård är slopat kostnadsansvar i sjukförsäkringen och tunnelbana till Nacka!
Det drar ihop sig till tidernas tråkigaste och mest avslagna valrörelse. Har de inte mer att komma med så är det nog dags för pensionering.

NSK NSK

onsdag 22 augusti 2012

Moderat politik

Skolan blöder av brist på resurser. Resursbristen beror på att Johan Berglund håller på att genomföra sin och moderaternas politik. Nedskärningar av kulturskolan, minskade stödinsatser är resultatet av moderaternas politik. Johan Berglund visste givetvis att om man minskar resurserna så får det konsekvenser för verksamheten.  Han och moderaterna gick till val på att statsbidragen till kommunerna skulle minskas, han och moderaterna gick till val på att kommunalskatten i Hässleholm inte skulle höjas. Men visst har Johan Berglund problem. Det finns lagar som ger eleverna rätt till särskilt stöd om de behöver stödåtgärder. Är helt övertygad om att dessa stödåtgärder skull försvinna om de inte krävdes av lagen. För Berglund och moderaterna prioriterar sänkt skatt framför välfärd.
NSK

måndag 20 augusti 2012

Retorikens mästare!



Jan Björklund
 Citat från Folkpartiets hemsida:
"Vi vill:
• Återupprätta yrkesutbildningarnas kvalitet och status. Därför reformerar vi gymnasieskolan."

Kan inte låta bli att beundra Jan Björklunds retoriska skicklighet. Finns få som har hans förmåga att dölja ett fiasko med retorik. Idag bevisade han sin skicklighet igen. http://www.regeringen.se/sb/d/1454  För ett par år sen var det ett annat budskap som Jan Björklund predikade. Då skulle han reformera den svenska gymnasieskolan så att yrkesprogrammen skulle bli attraktivare. En satsning på yrkesprogrammen och "alla kan inte bli akademiker" var Björklunds budskap då. Nu när det har visat sig att gymnasieeleverna inte vill gå på de nya björklundska yrkesprogrammen utan istället i ännu högre grad väljer studieförberedande program - så byter Björklund bara retorik. Nu heter det att satsningen på de studieförberedande programmen har "lockat" eleverna från yrkesprogrammen. När alla undersökningar visar att det är borttagandet av högskolebehörigheten från yrkesprogrammen som är anledningen till att eleverna vänder yrkesprogrammen ryggen. Fast helt lyckades han inte snurra bort fiaskot. Han var indirekt tvungen att erkänna att hans politik inte hade gjort Vård och Omsorgsprogrammet mer populärt - tvärtom. Fast som god politiker så skyllde han på landstingen. Det var landstingen fel - de hade en dålig personalpolitik enligt Björklund. Att det sen är hans parti och allianskollegor som styr de flesta landstingen glömde han att nämna. Han nämnde inte heller att han och regeringen har minskat statsbidragen till kommuner och landsting och därmed förhindrat dem att betala anständiga löner. Få se hur många som går på hans retoriska finter.

SVD DN  DN  KB NSK